Lectură de un minut

29 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Sami Corodianu: ”poți să reziști ca antreprenor doar dacă-ți place ceea ce faci”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Unele povești încep și cu: ”am văzut în bucătărie o oportunitate de a avea grijă de familia mea”. Când vorbim despre îndeplinirea visurilor antreprenorilor, ne uităm la pasiune, la contexte favorabile, și neglijăm că există povești care se nasc și dintr-o iubire asezonată cu necesitate. Acesta este cazul și în povestea lui Sami Corodianu, owner și chef la restaurantul central La Samuelle, afacere pe care o conduce de aproape 10 ani în mijlocul capitalei.

Sursa foto: METRO/ Start-Up

"Ce-am făcut doamne?". De câte ori și-a pus un antreprenor întrebarea aceasta? Imaginează-ți următoarea poveste pe care o vei citi astfel: ajungi în bucătărie când ești tânăr ca să faci bani. Începe să-ți placă. Lucrezi în România cu chefi celebri din toată lumea, ai un sens. Vrei mai mult. Lași tot acasă, îți iei familia și pleci în Spania. Ești bine, dar ești singur. Te întorci în țară. Lucrezi 9 ani într-un loc, dar vrei să deschizi ceva al tău după ce ai lucrat mereu pentru alții. Afacerea pornește, are numele tău, investești toți banii pe care i-ai făcut. Nu sunt doar ai tăi, că ai și familie. Iar apoi lucrurile devin grele. Bucătăria ia timp. Ajungi la "Ce-am făcut doamne?". Dar mergi mai departe.

Sami Corodianu este un bucătar cu acte vechi în București, cu o experiență în diverse bucătării de aproape 30 de ani. Povestea carierei lui începe când avea 20 de ani, după ce a testat joaca în bucătăria profesională, i-a plăcut, așa că s-a angajat în domeniu.

Citește povestea completă pe start-up.ro la ACEST LINK.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sami Corodianu: ”poți să reziști ca antreprenor doar dacă-ți place ceea ce faci”