Lectură de un minut

06 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Saint-Gobain investește 45 de milioane de euro într-o nouă linie de producție a plăcilor de gips-carton

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Saint-Gobain anunță construirea celei de-a doua linii de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, România, care va fi operațională în aprilie 2023, după finalizarea investiției de aproximativ 45 de milioane de euro.

În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajați și oferă o gamă de soluții și sisteme, cu 22 de linii de producție pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi în 12 situri industriale.

„Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiție, cât și investițiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluțiilor oferite ce ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, cât și prin reducerea transportului din alte țări, ceea ce susține obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO al grupului Saint-Gobain în România.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru piețele de construcții, mobilitate, medicină și alte aplicații industriale.

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cumulând aproximativ 1.800 de angajaţi în 12 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Saint-Gobain investește 45 de milioane de euro într-o nouă linie de producție a plăcilor de gips-carton