Lectură de un minut

17 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de materiale și soluții pentru construcții Saint-Gobain a cumpărat grupul Duraziv din România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Saint-Gobain anunță încheierea unui acord pentru achiziționarea grupului Duraziv din România, specializat în producția de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice, potrivit unui comunicat de presă.

Prezentă pe piața materialelor de construcții din România de 18 ani, Duraziv s-a dezvoltat în ultimii ani, atingând o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro în 2020. În cadrul grupului își desfășoară activitatea aproximativ 200 de angajați.

Această achiziție îi va permite grupului Saint-Gobain să își mărească gama de soluții pentru finisaje interioare și exterioare și să își completeze portofoliul cu o gamă de vopsele.

Supusă aprobării autorităților de concurență din România, închiderea tranzacției este preconizată a avea loc în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru piețele de construcții, mobilitate, medicină și alte aplicații industriale. Compania a înregistrat vânzări de 38,1 miliarde de euro în 2020, la nivel global și are peste 167 000 de angajați care activează în 70 de țări.

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1.800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 12 situri industriale situate în Călărași, Brănești, Ploiești, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de materiale și soluții pentru construcții Saint-Gobain a cumpărat grupul Duraziv din România