Lectură de 2 minute

17 Nov 2020 - Știri și Noutăți

S-a lansat PiataProducatorilor.ro, platformă dedicată promovării micilor fermieri și a produselor românești

Angela Alexandru

Compania românească Aristarch Software anunță lansarea portalului PiataProducatorilor.ro, o platformă pentru încurajarea micilor fermieri de a își promova gratuit, în mediul online, produsele locale care, de obicei, se găsesc doar în piețele agroalimentare. Sub sloganul “Prețuri mai bune decât la piață!” se pune la dispoziție un spațiu de întâlnire între ofertele fermierilor și cererea publicului pentru produsele agricole românești.

Platforma PiataProducatorilor.ro oferă posibilitatea micilor producători de a se promova rapid și gratuit. Astfel, orice fermier care dorește să își expună produsele online are nevoie doar de un telefon cu cameră foto și conexiune la internet, fiind suficient să încarce oferta, șase fotografii și datele de contact pentru a se face cunoscut în mediul online

Anunțurile sunt publicate imediat pe prima pagină a portalului, dar și republicate automat pe pagina de Facebook - Piața Micilor Producători, ajungând astfel în fluxul de noutați al abonaților.

Portalul are 12 categorii dedicate dintre care se poate alege: legume, fructe, carne, lactate, conserve, panificație, apicole, dulceață și siropuri, alcoolice, meștșugari, grădină, diverse.

“Accesul dificil al produsului agricol primar către cumpărătorul final este problema cu care se confruntă micii fermieri români de ani de zile. Odată cu noile restricții în cazul piețelor alimentare, au primit lovitura de grație. Am pornit acest proiect cu un singur obiectiv – să ajutăm la menținerea relației dintre consumatorul român și producătorul agricol local. Este adevărat că, pe rețelele de socializare mai există grupuri de profil, dar acestea sunt închise și necunoscute publicului larg. PiataProducatorilor.ro se adresează tuturor, în mod gratuit și fără nicio restricție. Suntem o companie românească 100% și știm cât este de greu să rămâni într-o piață dominată din ce în ce mai mult de marile corporații străine și fără o susținere reală din partea statului. Cu ajutorul internetului, am concretizat ideea autorităților de-a crea facilități unde micii producători să-și strângă laolaltă marfa pentru a o vinde mai ușor. Aceasta este magia albă a tehnologiei care trebuie pusă în slujba oamenilor și a economiei!”, a explicat Adonis Diaconu, fondator și General Manager Aristarch Software.

Citeste si:
Restaurantul cloud Yellow.Menu extinde zona de băcănie și se dezvoltă prin branduri virtuale

Compania Aristarch Software va continua să investească în dezvoltarea și promovarea platformei PiataProducatorilor.ro în următoarea perioadă, dar are în vedere și lansarea altor proiecte pentru micii întreprinzători români în anul 2021.

Aristarch Software a fost lansată în urmă cu 5 ani și este o companie românească din industria IT&C, producătoare de software utilitar la comandă și importatoare de echipamente pentru industria de Retail și HoReCa. 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  S-a lansat PiataProducatorilor.ro, platformă dedicată promovării micilor fermieri și a produselor românești