Lectură de un minut

09 Oct 2023 - Știri și Noutăți

S-a lansat Domeniul Strehan, o nouă cramă în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

S-a lansat Domeniul Strehan, o nouă cramă în România, din Dealu Mare. Inaugurarea acesteia a avut loc pe 6 octombrie. 

Sursa foto: Domeniul Strehan/ Facebook

Crama Domeniul Strehan vine cu trei soiuri de vin, alb, rose și roșu, dar și cu două sortimente de Prosecco.

”După un „soft opening” la ediția de primăvară a RO Wine, îi puteți întâlni pe cei de la Domeniul Strehan pe 13-15 octombrie, la ediția de toamnă, unde vor fi prezenți cu cele trei vinuri ale cramei (un alb, un rose și un roșu), dar și cu două Prosecco DOCG”, au postat cei de la Wines of Romania, pe pagina de Facebook.

Povestea Domeniului Strehan începe în satul Tohani din comuna Gura-Vadului, situat la poalele Dealului Strehan, în mijlocul renumitei zone viticole Dealu Mare, pe întinderea de pământ pe care supraviețuiau încă podgoria și vechiul conac numit de săteni Pandeloaica.

Vinurile Cramei Strehan sunt următoarele:

  • Merlot Rose: Un vin versatil, ușor de băut, cu o abundență de fructe roșii și mure în palatin. Notele de fructe de pădure coapte și aciditatea medie se regăsesc și în postgust.
  • Sauvignon Blanc: Un vin proaspăt și fructat în care aromele de măr, coajă de lămâie, grapefruit și fructe tropicale se simt încă de la primul miros, note care se continuă în gust și în postgust. Mineralitatea, aciditatea și alcoolul sunt foarte bine integrate în gust.
  • Merlot: Un vin bine structurat, având corp mediu și tanini fini, în care se remarcă amestecul de coacăze negre, zmeură și dude. Notele de vanilie dezvăluie un vin echilibrat în arome.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  S-a lansat Domeniul Strehan, o nouă cramă în România