Lectură de un minut

10 Nov 2023 - Știri și Noutăți

S-a deschis primul supermarket controlat de inteligența artificială din Italia. Cum funcționează

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

"Prendi&Vai!" este primul magazin de tip self-service din Italia și face parte din lanțul de supermarketuri Conad. Magazinul permite clienților să selecteze, să cumpere și să plătească produsele fără a trece prin casa de marcat, punând totul direct în geantă. 

Sursa foto: Shutterstock

S-a deschis primul supermarket fără case de marcat din Italia. Un mod rapid, simplu și inteligent de a face cumpărăturile, care sosește pentru prima dată în Italia, în centrul istoric al orașului Verona: se numește "Prendi&Vai!" de Tuday Conad și este primul magazin autonom din Italia, scrie corriere.it.

Acesta este un proiect fără precedent pentru Italia, născut din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu lanțul de magazine Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a descoperit tehnologia dezvoltată de start-up-ul portughez Sensei pentru a o pune la dispoziția marii distribuții.

Cum funcționează supermarketul fără case de marcat

Cum funcționează? Concret, magazinul este dotat cu o "tehnologie de viziune computerizată", formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, urmărind clientul din momentul în care intră în magazin și până când iese, și capabile să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale.

Există, de asemenea, prezența, pe fiecare raft, a unor senzori care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l duce acasă.

Primele magazine fizice fără casieri au fost cele de la Amazon, în Statele Unite. La fel și Tesco, în Londra. Și alte țări din lume au apelat la această tehnologie. Diferența operațională constă în faptul că în magazinul fizic Amazon sau Tesco se intră doar cu o aplicație, la Tuday Conad, pe de altă parte, poți plăti fie cu aplicația dedicată, fie cu un card de credit, de debit sau preplătit.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  S-a deschis primul supermarket controlat de inteligența artificială din Italia. Cum funcționează