Lectură de 5 minute

19 Jan 2023 - Știri și Noutăți

S-a deschis ”La Hambar”, un nou restaurant în România, cu fine dining într-un fost grajd

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu 25 ianuarie 2023, iubitorii de experiențe fine dining sunt invitați la Hambar, să redescopere gusturile românești de odinioară interpretate de Executive Chef Alexandru Dumitru într-o manieră modernă, originală. La Hambar va funcționa într-un fost grajd amenajat pe domeniul Singureni Manor Equestrian Retreat și își propune să ofere experiențe culinare inedite în mijlocul pădurii, în vecinătatea cailor.

Sursa foto: La Hambar/ Singureni Manor

Bucătăria românească modernă oferită de restaurantul La Hambar va fi condusă de către Executive Chef Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019 "Chef of the Year", de către Gault&Millau Romania, iar echipa La Hambar vă include alți 2 profesioniști pasionați din domeniu: Maitre de Maison - Octavian Gruianu și Sous Chef Floris Agafitei.

Abordarea culinară modern românească oferită de Executive Chef Alexandru Dumitru înseamnă tradiții și ritualuri reinventate și retrăite, într-un mediu ultra-contemporan. Meniul oferit va fi un meniu de degustare format din 10 feluri, se schimbă în funcție de sezon și conține ingrediente cultivate în gradina proprie de la Singureni Manor sau din surse de încredere, de la fermierii locali.

Restaurantul, domeniul ecvestru în sine, pădurea Singureni formează un continuum spațiu-timp de povești, de emoții, senzații și amintiri ce așteaptă să fie descoperite. Restaurantul pune la dispoziția oaspeților o cramă impresionantă care cuprinde peste 350 de etichete de vinuri, cu o investiție de peste 100.000 de euro. Vinurile sunt atent selecționate din cele mai importante zone viticole ale lumii, unele dintre ele fiind ediții limitate, altele cu nume răsunător, dar fiecare dintre ele fiind unică în felul său.

Viziunea arhitectului Andreea Vasilescu a fost de a oferi un cadru armonios și cald. Amenajarea locului a fost făcută cu simplitate, în încercarea de a extrage esența a ceea ce înseamnă tradițional, folosind materiale naturale și lasând loc mâncării să se desfășoare.

Noul restaurant La Hambar va fi deschis în timpul săptămânii, de miercuri până vineri pentru cină, începând cu ora 17:30 și sâmbăta, pentru prânz și cină, între orele 13 și 15:30, respectiv 17:30 și 21:00.

Rezervările individuale se fac online, pe platforma de rezervări integrată pe site-ul www.lahambar.com

Pentru grupuri mai mari de 8 persoane, rezervările se pot face accesând formularul de pe pagina de contact La Hambar.

Citeste si:
Crește numărul cramelor din România: ce soiuri preferă producătorii
Crește numărul cramelor din România: ce soiuri preferă producătorii

Rezervarea la restaurant este disponibilă și oaspeților nerezidenti. La cerere aceștia se pot caza peste noapte într-una din cele 2 locații Paul’s Horses, Paul’s Lodge, accesând site-ul www.singurenimanor.com

Bucătăria Singureni Manor a fost condusă încă de la lansarea din Iulie 2021 de către Executive Chef Alexandru Dumitru, laureat cu premiul "Chef of the Year" de către Gault & Millau in anul 2019. Tot in anul 2019 Alexandru Dumitru a fost inclus în topul World 50 Best Discovery ca unul dintre cei mai influenți bucătari din noul val al gastronomiei românești. Cu ucenicia făcută în restaurante din Ghidul Michelin atât în SUA cât și în Europa, Alex este unul din Chefii care au revenit în România cu țelul de a pune bucătăria românească modernă pe harta gastronomică a lumii.

În anul 2022 s-au alăturat echipei de la Singureni Manor și Chef Sorin Miftode, unul dintre cei mai buni profesioniști din România pe bucătăria fină și Chef Alin Berba, recunoscut în hotelurile de 4-5 stele din București ca un specialist pasionat de bucătăria românească dar și cu o experiență internațională în Franța. Meniurile de la Singureni Manor vor fi create în continuare sub bagheta magică a Executive Chefului Alexandru Dumitru care împreună cu Chef Sorin Miftode și Chef Alin Berba vor încânta invitații cu bucătăria modernă românească în cele 3 locații – Paul’s Horses, Paul’s Lodge și Singureni Manor Events.

Singureni Manor Equestrian Retreat este o locație deschisă în iulie 2021, cu trei unități: Paul’s Lodge, Paul’s Horses și Singureni Manor Events. SIngureni Manor a reușit să fie gazdă bună pentru peste 10.000 de vizitatori și să le ofere acestora o experiență rotundă, transformatoare, autentică. La mai puțin de un an de la deschidere, în mai 2022, Singureni Manor Equestrian Retreat a fost votată „Best Resort în România” la Top Hotel Conference & Awards 2022.

Paul’s Lodge este un conac luxos amenajat în stil vânătoresc, cu 13 camere personalizate, pentru intimitate absolută, cu piscină privată, saune și jacuzzi unde bucătăria “fine dining” pregătită de Executive Chef Alexandru Dumitru este inspirată din natură înconjurătoare. Această locație se închiriază în regim de exclusivitate grupurilor.

Paul’s Horses este o pensiune fermecătoare și elegantă, cu acces direct la grajdurile cailor arabi, care permite iubitorilor de cai să participle nemijlocit la rutina zilnică de îngrijire a cailor. În mijlocul naturii, înconjurați de animale sălbatice, dar și în vecinătatea grajdurilor cailor pur sânge arabi oaspeții au cotat

fără excepție această experiență oferită de echipa din Singureni Manor Equestrian Retreat cu 5* pentru nivelul satisfacției.
Singureni Manor Events este o sală de evenimente atipică, cu transparență totală în mijlocul naturii care poate găzdui evenimente de firmă sau private în variate aranjamente.

Singureni Manor Equestrian Retreat este partener al programului de fidelitate Flying Blue, oferit în România de companiile aeriene Air France, KLM și TAROM.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  S-a deschis ”La Hambar”, un nou restaurant în România, cu fine dining într-un fost grajd