Lectură de un minut

28 Dec 2022 - Știri și Noutăți

România exportă mai puține jucării decât Bulgaria și Ungaria. Cât de mult importă țara noastră

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Uniunea Europeană este un importator net de jucării, cu o valoare a importurilor de 7,1 miliarde de euro din afara blocului comunitar în 2021, în timp ce exporturile de jucării ale UE se ridică la aproape o treime din valoarea exporturilor (2,4 miliarde de euro), arată cifrele publicate de Eurostat.
 

Sursa foto: Pixabay.com

Conform acestor date, România a importat jucării în valoare de aproximativ 188 milioane de euro din afara blocului comunitar în 2021, în timp ce exporturile s-au situat la aproximativ 30 milioane de euro. Comparativ, exporturile de jucării ale Bulgariei s-au situat la 79,6 milioane de euro, cele ale Ungariei la 178,5 milioane de euro, în timp ce exporturile de jucării ale Poloniei se situează la 485 milioane de euro iar cele ale Cehiei la 978 milioane de euro, scrie Agerpres.ro.

În rândul statelor membre UE, Ţările de Jos sunt cel mai mare importator de jucării cu o valoare a importurilor de 5,8 miliarde de euro, iar cel mai mare exportator este Germania, cu 1,3 miliarde de euro.

China este cel mai mare furnizor de jucării al UE, fiind responsabilă pentru 83% din importurile de jucării ale blocului comunitar în 2021, urmată de Vietnam (4%) şi Marea Britanie (2%).

Când vine vorba de exporturi, principalele destinaţii pentru jucăriile produse în blocul comunitar sunt Marea Britanie (27%), Elveţia (12%) şi SUA (11%). Mai mult de jumătate dintre jucăriile exportate de UE au provenit din Cehia (34%), Germania (21%) şi Belgia (7%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  România exportă mai puține jucării decât Bulgaria și Ungaria. Cât de mult importă țara noastră