Lectură de 3 minute

10 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Românii vor băi de lux: ce cifre a înregistrat magazinul online Neakaisa.ro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Magazinul online Neakaisa.ro, specializat în comercializarea de obiecte sanitare pentru baie, a ȋncheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 5,7 milioane de euro, cu 20% ȋn plus față de anul precedent. Deși numărul comenzilor online a fost mai mic, ȋn 2022, valoarea proiectelor a crescut. Investițiile prioritare ale companiei au fost ȋn dublarea echipei, mutarea ȋn ,,casă nouă”, dar și ȋn digitalizarea proceselor.

Sursa foto: neakaisa.ro

În prima parte a anului s-a simțit realocarea bugetelor către activitățile care au fost neglijate ȋn timpul pandemiei, respectiv vacanțe și cumpărături în mediul offline tradițional. Am ȋnregistrat o creștere a cererii pe segmentele de produs medium, dar achizițiile au fost motivate ȋn special de nevoile imediate. Ȋn această perioadă, deși numărul comenzilor era mai mare, valoarea medie era scăzută. De la jumătatea lui 2022 însă, atenția s-a reîntors către proiectele mari de amenajare, de cele mai multe ori cu produse medium-high. Acesta a fost punctul în care balanța s-a recalibrat. Numărul de comenzi a scăzut, dar comanda medie a crescut considerabil. De Black Friday, de exemplu, coșul mediu de cumpărături a fost cu 10% mai mare decât anul anterior, dar s-au înregistrat cu 6% mai puține comenzi.

Laura Sardescu, marketing manager al platformei Neakaisa.ro

Neakaisa.ro a crescut, ȋn 2022, nu doar din punct de vedere al business-ului, ci și al echipei. Numărul membrilor s-a dublat ȋn 12 luni, iar aceasta a dus la mutarea ȋntr-o ”casă nouă”, potrivită noilor nevoi, dar și la digitalizarea rapidă a unor procese și sisteme de comunicare interne.

S-a trecut de la un birou open space la o clădire proprie, unde departamentele sunt separate pe etaje. Este cel de al patrulea sediu ȋn cei nouă ani de activitate ai companiei.

Tendințe și planuri pentru 2023

Nu ne așteptăm ca în 2023 să se schimbe radical tendințele despre care am vorbit mai sus. Ȋnsă, ceea ce deja resimțim este o accelerare a penetrării comerțului electronic în rutina consumatorului. Asta înseamnă clienți din ce în ce mai obișnuiți cu navigarea online, cu alegerea produselor, cu metodele de plată digitale. Cu fiecare an care trece, nevoia de servicii calitative este din ce în ce mai mare. De aceea am și dublat departamentul de Customer Care, tocmai pentru a veni în întâmpinarea clienților cu informații relevante și consultanță pre și post- vânzare.

Laura Sardescu, marketing manager al platformei Neakaisa.ro

Ȋn ceea ce privește planurile companiei, acestea vizează extinderea portofoliului de produse, prin introducerea de noi categorii, dar și consolidarea și profesionalizarea echipei.

Citeste si:
Neakaisa a înregistrat o cifră de afaceri de peste 6 milioane euro, în 2023. Ce a vândut cel mai mult retailerul online
Neakaisa a înregistrat o cifră de afaceri de peste 6 milioane euro, în 2023. Ce a vândut cel mai mult retailerul online

Neakaisa.ro este un proiect construit din pasiunea pentru combinația dintre frumos și util. În peste 8 ani de activitate, a dezvoltat conceptul de design interior practic, concept prin care fiecare element trebuie să fie funcțional în timp ce arată impecabil. Gama de produse s-a dezvoltat permanent, ajungând în prezent la peste 15.000 de produse disponibile. Soluțiile inovatoare pentru amenajarea băii ocupă un loc special, fiind cea mai importantă secțiune a
magazinului online. În cei 9 ani de activitate, echipa Neakaisa.ro a prelucrat peste 50.000 de comenzi cu aproape 300.000 produse.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii vor băi de lux: ce cifre a înregistrat magazinul online Neakaisa.ro