Lectură de 4 minute

03 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Românii de la INATECH raportează afaceri de 8,5 milioane euro: ”Vizăm o extindere în țări din regiune”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul INATECH anunță afaceri de 8,5 milioane de euro și o creștere ușoară pe toate diviziile în 2023, într-un context economic ușor incert, în care consumul general a fost temperat. Cele mai mari creșteri ale INATECH au fost înregistrate pe segmentul de exporturi, prin care vizează o extindere mai accelerată în Europa Centrală și de Est în următorii ani.

Sursa foto: INATECH Packaging/ Facebook

Grupul INATECH, din care fac parte diviziile INATECH Packaging (furnizor de soluții complete pentru ambalare), iFOAM AG (producător de ambalaje customizate) și ISOTECKLINE (furnizor de materiale izolatoare profesionale), a înregistrat o creștere organică de 7% a businessului în 2023 față de anul anterior, aproape de obiectivele setate, păstrând ritmul de creștere anual.

Cea mai mare parte din business, în proporție de 80%, este reprezentantă de vânzările B2B, iar sursa principală a creșterii celor trei divizii a inclus dezvoltarea soluțiilor personalizate, capabile să se adapteze și să scaleze în funcție de dimensiunea și cerințele afacerii fiecărui client.

Recunoaștem că 2023 a fost un an mai provocator decât anii de pandemie, din punct de vedere al consumului general al populației, dar și al stării economice. Într-un context mai dificil pentru întreaga piață de profil, faptul că suntem un furnizor de soluții complete de ambalare și că dezvoltăm gama de produse, zona de exporturi, că încheiem parteneriate noi și că investim - în noi linii de producție, în tehnologii și magazinul online - ne asigură creștere constantă și ne ajută să atingem obiective ambițioase. Astfel, am avut creșteri pe mai multe divizii de business și, în special, pe exporturi, care reprezintă 10% din întreaga activitate.

Cristian-George BĂDESCU, CEO & Owner INATECH Packaging

Compania a înregistrat creșteri privind cererea de ambalaje și de echipamente de ambalare, produse care sunt tot mai căutate de firme din numeroase domenii. Ca volum de vânzări de ambalaje, industria e-commerce reprezintă cea mai mare parte din vânzări, de 20%, sector pentru care INATECH a diversificat oferta de soluții pentru ambalare. Totodată, numărul de clienți a crescut cu 25% față de anul precedent.

Activitatea de export a grupului continuă să crească, în special în Bulgaria și Ungaria, dar și în Germania, Austria și Republica Moldova.

Cele mai vândute produse în 2023 au fost ambalajele din hârtie și carton, având loc o schimbare a cererii și o reorientare către produse mai prietenoase cu mediul. De asemenea, a crescut cererea pentru foliile cu bule de aer eco-friendly, produse 100% din materie primă reciclată. În ansamblu, 2023 a fost caracterizat de un interes pentru soluții complete de ambalare, adaptate fiecarui business, în contextul în care firmele din România apelează tot mai des la furnizori care pot oferi o gamă largă și diversificată de ambalaje rezistente și echipamente de ambalare pentru a eficientiza procesul de achiziție și a optimiza costurile.

Citeste si:
Topul mondial al celor 10 branduri sportive în 2024. Nike și Adidas își păstrează locul în clasament în ciuda vânzărilor slabe
Topul mondial al celor 10 branduri sportive în 2024. Nike și Adidas își păstrează locul în clasament în ciuda vânzărilor slabe

Totodată, acoperim foarte bine și cererea de ambalaje customizate, prin firma iFOAM AG, o categorie de produse aparte și în continuă creștere datorită faptului că pot fi create pe nevoile specifice ale clienților. Astfel, în 2023 am avut o cerere mai mare cu 10% față de anul anterior și previzionăm noi creșteri.

Andrei RUSU, co-fondator iFOAM AG

În 2024, grupul INATECH mizează pe creșterea cotei de piață prin diversificarea și dezvoltarea portofoliului de produse, pe încheierea de parteneriate cu noi lideri internaționali, cu scopul de a oferi cele mai bune soluții de ambalare pentru industriile vizate și pe identificarea oportunităților de creștere în domenii precum e-commerce, industria farmaceutică și retail.

Fondat în 2010, grupul INATECH, din care fac parte INATECH Packaging (divizia de ambalaje), ISOTECKLINE (divizia de izolații pentru construcții) și iFOAM AG (linia de productie a ambalajelor personalizate), este o prezență importantă în industriile de packaging și construcții din România, cu o gamă completă de produse și constant diversificată, numărând în prezent peste 5.000 de coduri unice în portofoliu. Cu depozite atât în Domnești, Ilfov, cât și în Oradea, Bihor (CTP Cargo Terminal), INATECH deservește piețele din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania și Austria. Segmentul de export reprezintă 10% din business. În 2023, INATECH a intrat pe segmentul de reciclare și prelucrare a deșeurilor din plastic pentru producerea de materie primă de tip granulă reciclată, necesară pentru protecția produselor, ca parte din strategia de sustenabilitate a întregului grup.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la INATECH raportează afaceri de 8,5 milioane euro: ”Vizăm o extindere în țări din regiune”