Lectură de 2 minute

27 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Românii de la Carmolimp au lansat o gamă de produse necongelate, fără conservanți, care rezistă 21 de zile

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După o investiție de peste 300.000 euro (de adăugat la valoarea fabricii Carmolimp pe care Valentin Șoneriu o administrează) și un proces de cercetare de mai bine de 7 ani, compania Carmolimp lansează  gama de produse gătite pentru restaurante. Aceasta va avea un termen de valabilitate de 21 de zile, fără a folosi conservanți. Produsele sunt supuse unui process de preparare 100% sănătos, cu tehnologie avansată, acesta fiind secretul care a dus, după o îndelungă cercetare, la acest uriaș termen de valabilitate.  

Sursa foto: Carmolimp

Am cercetat foarte mult până am reușit să ieșim cu aceste produse în piața românească. Ele sunt perfecte pentru orice restaurant, pentru că respectă atât calitatea și procesul de pasteurizare, cât și cantitățile optime pentru o porție. Am reușit să facem în așa fel încât fiecare legumă din porția de ciorbă să fie în cantitatea potrivită, aceeași cantitate pentru fiecare portițe.

Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp

Gama de produse gata preparate, necongelate, de la Carmolimp conține 10 sortimente de ciorbă și peste 40 sortimente de mâncare gătită și își propune să revoluționeze pentru totdeauna piața HoReCa din România. Proprietarii de restaurante vor evonomisi astfel timp și resurse, inclusiv resurse de personal, reușind să păstreze constantă calitatea mâncării.

“Soluțiile noastre se pretează nu doar pe restaurante. Merg foarte bine pe autoservire, pe operațiuni all inclusive, pe consumuri colective mari - fabrici și șantiere, etc. Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucatarie, se elimină costuri energetice importante - nu mai pornești cuptoare în aceeași cadență, nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații”, a adăugat Șoneriu.

Prețul pe porție din restaurant cât prețul pe kilogram la Carmolimp

De exemplu, un proprietar de restaurant poate plăti doar 7,5 lei+TVA pentru 1 kilogram de ciorbă de legume, prețul unei porții de 400 de grame ajungând la 3,3 lei cu TVA inclus. Ciorba de burtă, una dintre cele mai complexe din ofertă, are un preț de 13.5 lei+TVA pe kilogram, porția de 400 de grame având ca preț final 5,9 lei. Pentru un fel principal, prețul unui kilogram de tochitură este de 22,5 lei+TVA, iar varza călită cu afumătură are prețul de 16,1 lei+TVA pe kilogram.

Citeste si:
Românii, pe primul loc la comenzile de kebab, într-un clasament Glovo: am depășit Polonia și Spania
Românii, pe primul loc la comenzile de kebab, într-un clasament Glovo: am depășit Polonia și Spania

CarmOlimp este, în prezent, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de HoReCa, activând în domeniu din 1993. Compania brașoveană deține cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită, de la ferme de animale la abator și fabrică, oferind cele mai bune soluții din zona de mâncare gătită, tranșare, produse specializate și proiecte specifice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la Carmolimp au lansat o gamă de produse necongelate, fără conservanți, care rezistă 21 de zile