Lectură de un minut

27 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Românii de la Agora Robotics lansează, la Munchen, robotul autonom pentru curățat pardoseli

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agora Robotics, companie locală de cercetare-dezvoltare din domeniul roboților mobili autonomi, parte din Simtel Team, lansează în premieră, în cadrul Automatica Munchen, cel mai important eveniment de roboți și automatizare din Europa, primul robot mobil autonom pentru curățat pardoseli dezvoltat de o companie românească. 

Sursa foto: Agora Robotics

Startup-ul Agora Robotics a dezvoltat și comercializat o serie de roboți autonomi de dezinfecție care sunt utilizați în spitale, iar prin lansarea robotului mobil autonom pentru curățat pardoseli vizează intrarea în sectorul de retail și industrial.

Robotul dezvoltat de companie va curăța într-un mod eficient și sustenabil spațiile mari din cadrul supermarketurilor, depozitelor, precum și halelor de producție. Roboții modulari, interoperabili ai Agora Robotics sunt concepuți pentru a se integra cu sistemele IoT existente în cadrul companiilor.

Automatica Munchen are loc în perioada 27-30 iunie 2023 și este recunoscut ca un eveniment internațional cheie dedicat domeniilor automatizării inteligente și roboticii, unde sunt prezenți lideri de industrie din întreaga lume, cercetători și responsabili cu elaborarea politicilor în aceste domenii. Agora Robotics este singura companie locală prezentă la eveniment, pentru al doilea an, fiind un jucător cheie în sectorul roboților mobili autonomi.

Agora Robotics este o companie deep tech fondată de o echipă cu peste 10 ani de experiență în cercetare și dezvoltare. Soluțiile dezvoltate în cadrul companiei includ tehnologii avansate de navigație și cartografiere, sisteme de control, proiectare hardware personalizată, algoritmi specifici pentru diferite sarcini, capacități de analiză a datelor și de învățare automată, protocoale de comunicare brevetate și o interfață software personalizabilă. Majoritatea caracteristicilor distinctive ale roboților Agora sunt încorporate în software-ul dezvoltat de companie. Începând cu anul 2020, Agora Robotics face parte din Simtel Team în urma achiziționării participației de 51% de către liderul național în domeniul energiei regenerabile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la Agora Robotics lansează, la Munchen, robotul autonom pentru curățat pardoseli