MulÈ›i români preferă cafeaua de la automate, metodă deloc prietenoasă cu mediul înconjurător, È›inând cont că, anual, milioane sau poate zeci de milioane de peturi de carton È™i plastic sunt aruncate la coÈ™ul de gunoi.
Poate te interesează să citeÈ™ti câteva curiozități despre cafea.
Pentru a combate acest fenomen îngrijorător, un român a introdus în È›ara noastră o tehnologie revoluÈ›ionară È™i cu impact major asupra mediului, respectiv capsulele de cafea biodegradabile, compostabile. Acestea sunt realizate dintr-un material organic, care facilitează descompunerea elementelor, transformând practic capsula de cafea într-un compost, într-o perioadă de cel mult 3 luni. Astfel, capsulele de cafea se transformă într-un îngrășământ natural È™i organic ce poate fi utilizat chiar È™i în agricultură.
Anul trecut È™i compania Julius Meinl a lansat o gamă de capsule 100% biodegradabile, cu o inovaÈ›ie în ceea ce priveÈ™te corpul capsulei: biopolimer compostabil. Peste 90% din capsulă (recipient, capac, cafea, adeziv È™i cerneală) se descompune în 12 săptămâni, producând astfel compost sănătos.
„În prezent, majoritatea capsulelor de cafea, sunt realizate din plastic sau din aluminiu, È™i sunt foarte greu de diferenÈ›iat. Acestea fiind non-biodegradabile, rămân în sol fără a fi absorbite, iar în consecință provoacă poluare È™i alte probleme de mediu. Am luat decizia să introducem o inovaÈ›ie autentică care este în mare trend în Europa de Vest È™i care combină calitatea, prospeÈ›imea È™i aroma cafelei, iar în acelaÈ™i timp facilitează consumatorilor bucuria È™i comoditatea folosirii capsulelor compostabile, biodegradabile, care au un puternic impact ecologic. Se preconizează că în următorii ani toÈ›i producătorii de capsule cafea să utilizeze aceasta metoda ECO FRIENDLY iar cele din plastic È™i aluminiu vor dispărea treptat”, declară Iosif Molnar, managerul magazinului online Kafferoma, unde sunt comercializate astfel de produse.