Lectură de un minut

27 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Românii consumă mai puține băuturi răcoritoare care conțin zahăr decât ceilalți europeni

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene a cărei populație consumă zilnic printre cele mai reduse cantități de băuturi răcoritoare cu zahăr, potrivit Eurostat.

Estonia (2%), Lituania, Finlanda, Letonia şi România (toate cu aproximativ 3%) sunt statele membre ale UE care raportează cea mai mică pondere a populaţiei care consumă zilnic băuturi răcoritoare cu zahăr, notează Agerpres.

La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia şi Bulgaria (toate cu aproximativ 12%).

În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puţin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână şi 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conţin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor (12% pentru bărbaţi faţă de 7% din femei). În plus, odată cu creşterea vârstei scade frecvenţa consumului de astfel de băuturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani şi peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mică (aproximativ 5%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii consumă mai puține băuturi răcoritoare care conțin zahăr decât ceilalți europeni