Lectură de un minut

04 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Românii consumă cea mai mică cantitate de fructe și legume din UE, raportat la alte state

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de cinci porții sau mai mult, doza recomandată, a fost raportat în Irlanda (33% din populație), Țările de Jos (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%). Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin cinci porții de fructe și legume, urmate de Bulgaria și Slovenia (ambele 5%) și Austria (6%), potrivit datelor Eurostat. 

În 2019, 1 din 3 persoane (33%) din UE a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legume și doar 12% din populație a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, peste jumătate din populația UE (55%) consumă între 1 și 4 porții de fructe și legume pe zi.

Femeile consumă mai multe fructe și legume decât bărbații

Consumul zilnic de fructe și legume al femeilor este mai mare decât al bărbaților: în medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porții, comparativ cu 51% pentru bărbați. Același lucru a fost valabil și pentru un aport zilnic de cinci porții sau mai mult (15% față de 10%).

Mai mult, mai mulți bărbați decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe și legume (39% față de 27%). Datele furnizate de Eurostat sunt corespunzătoare anului 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii consumă cea mai mică cantitate de fructe și legume din UE, raportat la alte state