Lectură de 2 minute

20 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Românii cheltuie până la 1.200 de lei pentru amenajarea unui acvariu cu pești

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Românii alocă un buget cuprins între 600 și 1.200 de lei pentru amenajarea unui acvariu cu pești în locuință, potrivit Hornbach, unul dintre retailerii locali de materiale de construcții și grădinărit.

Circa 80% din clienții zonei de acvaristică din cadrul Hornbach sunt persoane pasionate, care își doresc un acvariu pentru locuința proprie și au nevoie de îndrumările consultanților pentru a alege. Restul de 20% din clienți sunt firme specializate în amenajarea de acvarii.

În medie, Hornbach dispune de circa 3.000 de pești în cele șapte magazine din România, din aproximativ 200 de specii diferite. Pe lângă aceștia, zona de acvaristică cuprinde o gamă de acvarii, filtre, hrană pentru pești, elemente de decor, plante vii acvatice, articole de iluminat și alte produse pentru amenajare și îngrijire.

„Cea mai mare parte a peștilor care se regăsesc în magazinele noastre provin din Polonia. Când vine vorba despre speciile cel mai des achiziționate de către clienții români, acestea sunt Paracheirodon Innesi, cunoscut și sub denumirea de peștele Neon, Guppy (Poecilia Reticulata), peștele Cardinal Tetra (Cheirodon Axelrodi), peștele Molly (Poecilia Sphenops Gold Molly Lyra) și bine-cunoscutul Carrasius Auratus.

Alegerea este, de cele mai multe ori, realizată în funcție de speciile ce pot fi integrate în același acvariu, astfel încât să existe o armonie în interiorul acestuia și toate zonele din acvariu să fie populate, dar și de dimensiunea la care ajung peștii adulți sau de mediul lor natural și de ceea ce mănâncă“, a mai spus Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Acvarii vândute de Hornbach

Coșul clientului în zona de acvaristică cuprinde, pe lângă pești, și plante vii acvatice, hrană și diverse tipuri de ustensile necesare îngrijirii.

În ceea ce privește principalele tipuri de acvarii, există o gamă precum acvariul de apă dulce sau tropical, cel cu apă rece sau cu apă sărată, dar și acvariul comun, în care pot conviețui diverse tipuri de pești. O altă variantă întâlnită este acvariul pe specii, dar și acvariul biotop, care poartă această denumire pentru că în interiorul acestuia se pot crește pești, plante și alte viețuitoare care provin din același habitat natural. Acvariul de creștere este o altă opțiune, mai ales pentru specialiștii în domeniul acvaristicii, în timp ce nano-acvariile reprezintă cel mai mic tip de vivariu, aici crescând în special creveții pitici, crabii de apă dulce pitici, melcii și pești foarte mici.

Hornbach deține 161 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 7 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara, Sibiu și Oradea).

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii cheltuie până la 1.200 de lei pentru amenajarea unui acvariu cu pești