Lectură de 4 minute

10 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Roboții autonomi Dexory, introduși pentru prima oară într-un centru logistic în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

A.P. Moller - Maersk & iB Cargo operează un important centru de distribuție și logistică în România, care deservește unul dintre cei mai mari producători globali de mobilă și decorațiuni interioare. În premieră la nivel național, cei doi parteneri anunță introducerea tehnologiei și a roboților dezvoltați de startup-ul Dexory, pentru a maximiza și a eficientiza utilizarea centrului.

Sursa foto: Dexory

Depozitul operat de A.P. Moller - Maersk & iB Cargo s-a deschis în septembrie 2021 cu 76.000 mp, iar la mai puțin de 2 ani, s-a extins la 100.000 mp, oferind soluții logistice personalizate și deservind 8 țări din Europa și Balcani. Unitatea este situată în parcul industrial CTPark Bucharest West și este certificată BREEAM.

Robotul NEO, dezvoltat de Dexory, operează zilnic în acest centru logistic din Bolintin-Deal, scanând peste 10.000 de amplasamente de paleți pe oră, față de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente. Acesta acoperă culoare largi, dar și cele foarte înguste și dificil de navigat, și ține evidența atât a paleților întregi, cât și a cutiilor rămase în zonele de picking - efort care consumă timp și este predispus la erori umane, integrându-se în operațiunile zilnice și lucrând alături de echipele din depozit 24/7.

Dexory, startup-ul de logistică fondat de Andrei Dănescu, Oana Jinga și Adrian Negoiță la Londra, colaborează deja cu Maersk pentru depozitele din Regatul Unit și Irlanda. Extinderea soluției în noi teritorii este un factor important pentru angajamentul Maersk de a integra noi tehnologii precum și pentru sustenabilitate.

Soluția unică Dexory combină hardware-ul și software-ul pentru a oferi vizibilitate instanță asupra stocurilor și operațiunilor, printr-un simplu click. Folosind roboți autonomi de 12 metri înălțime pentru a capta date și imagini din depozit în timp real, tehnologia revoluționară digital twin permite analiza instantanee a stocurilor, a gradului de ocupare și a mișcării stocurilor.

Tehnologia “digital twin” oferă apoi acces instantaneu la datele capturate, evidențiind orice discrepanțe cu alte sisteme de monitorizare a stocului (WMS), într-un format digital intuitiv, ușor de accesat.

Datele extrase ajută la rezolvarea rapidă a provocărilor operaționale, sporesc eficiența (permițând depozitarea și acuratețe ridicată în procesul de picking) și generează informații valoroase asupra operațiunilor depozitului (cum ar fi fluctuația în timp real a gradului de ocupare, planificarea rutelor de picking etc.) - toate fiind realizate manual în trecut. Folosind Inteligența Artificială, sistemul oferă sugestiide optimizare în timp real, pentru planificarea mai precisă a resurselor și pentru un management mai eficient al forței de muncă.

A.P. Moller - Maersk este o companie de logistică integrată care lucrează pentru a conecta și simplifica lanțurile de aprovizionare ale clienților săi. Compania operează în peste 130 de țări și are peste 110.000 de angajați în întreaga lume. Maersk își propune să atingă emisii net zero până în 2040 în întreaga afacere cu noi tehnologii, noi nave și combustibili verzi.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

iB Cargo este un furnizor român de transport mărfuri, care oferă partenerilor săi soluții reciproc avantajoase prin calitate și inovație. Portofoliul iB Cargo include servicii personalizate de transport mărfuri: rutier, aerian, maritim, time critical, feroviar, asistență vamală, consolidarea achizițiilor, toate ajutând organizațiile să-si optimizeze costurile, să respecte contractele, promisiunile și reglementările, să intre pe piețe noi, să se recupereze din situații critice și să-si utilizeze mai bine capabilitățile.

Dexory a fost înființată în 2015 de trei fondatori, Andrei, Oana și Adrian, având sediul în Marea Britanie. Fondatorii care sunt prieteni de când erau în școală, în România, s-au mutat în Marea Britanie în urmă cu un deceniu, având experiență acumulată în roluri de inginerie și tehnologie în Formula 1, la Google și IBM. Combinând cunoștințele comerciale cu expertiză tehnică profundă, cei trei fondatori lucrează acum împreună pentru a transforma gestionarea depozitelor la nivel mondial. Dexory captează informații în timp real legate de operațiunile din depozite folosind roboți complet autonomi și Inteligență Artificială. Prin tehnologie autonoma, generează noi date și insight-uri legate de toate nivelurile operaționale ale afacerilor, ajutând companiile să-și sporească performanța și să-și accelereze întregul potențial. Roboții mobili și modulari, complet autonomi, măsoară, urmăresc și localizează mărfuri în depozite fără întreruperi ale fluxului de lucru. Datele sunt transmise în timp real în planuri de tip digital twin, permițând logisticii și depozitelor să răspundă rapid provocărilor operaționale cu care se confruntă zilnic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Roboții autonomi Dexory, introduși pentru prima oară într-un centru logistic în România