Lectură de un minut

24 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Rewe și Vodafone au început testarea shopului mobil, un vehicul cu pilot automat

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul german Rewe, prezent pe plan local prin retailerul Penny, și Vodafone au început testarea shopului mobil în Cologne, Germania, care se oprește atunci când un client îi face semn cu mâna. Shopul mobil este o premieră în Europa, potrivit companiei, scrie Retail Detail.

Magazinul mobil, care a primit numele de ''Snack Mobil'', va oferi celor care trec și celor care lucrează la birouri snacksuri, dulciuri și băuturi la cerere în campusul comercial Carlswerk din Cologne, Germania. Cumpărăturile vor putea fi plătite contactless cu cardul bancar. După faza de început, vehiculul va merge într-o buclă în jurul campusului în fiecare zi începând cu ora 10 până la 16.

Clienții pot face cu mâna pentru a opri vehiculul și pentru a face cumpărături. În plus, shopul mobil se va opri în câteva puncte fixe deja stabilite. Testarea acestui shop mobil va dura cel puțin până în luna septembrie a acestui an, anunță companiile producătoare.

Shopul merge cu 6 km/h și este controlat cu ajutorul camerelor de supraveghere, a senzorilor și prin tehnologia modernă. Dacă drumul shopului mobil se intersectează cu cel al trecătorilor, vehiculul se oprește automat.

Mai mult, în timpul testului, Snack Mobilul, care folosește pilotul automat, va fi acompaniat de un asistent uman.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Rewe și Vodafone au început testarea shopului mobil, un vehicul cu pilot automat