Lectură de 2 minute

26 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Grupul Rewe ajunge al doilea cel mai mare retailer alimentar din Europa, cu afaceri de 75 de miliarde de euro

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Grupul german de retail Rewe susține că este al doilea cel mai mare retailer alimentar din Europa. Ca urmare a crizei Covid-19, care a crescut vânzările de produse alimentare, printre altele, grupul a reușit să atingă o cifră de afaceri de 75 de miliarde de euro, fiind depășit doar de performanțele proprietarului Lidl, Schwarz Group.

În anul 2020, catalogat de foarte multe industrii drept cel mai provocator din cauza pandemiei de coronavirus, concernul Rewe a reușit să se apropie de vânzările grupului Schwarz, cel care deține Lidl și Kaufland. Astfel, acesta ar fi depășit atât Aldi, cât și Carrefour, în domeniul alimentar, în Europa.

Cel puțin asta a declarat CEO-ul Lionel Souque, într-un interviu acordat unui ziar local, citat de Retail Detail. În cadrul acestuia, Souque a spus că anul trecut compania sa ar fi atins afaceri de 75 de miliarde de euro.

Creșterea a fost facilitată și de preluarea comerciantului angro Lekkerland, care furnizează produse pentru magazine de cartier și de proximitate. Rewe a preluat compania la sfârșitul anului 2019, iar anul trecut a adus o contribuție de 12 miliarde de euro la cifra de afaceri.

Însă, cu vânzări de 110 miliarde de euro, compania-mamă a Lidl rămâne lider în domeniul său.

Performanța Rewe este cu atât mai uimitoare cu cât grupul este activ și în sectorul turismului, domeniu care a avut de suferit din pricina limitărilor impuse de pandemie. Subsidiara DER Touristik a avut vânzările în scădere, însă nu au fost necesare împrumuturi de stat.

"Vom compensa cu rezultatele noastre pierderile din alte sectoare, cum ar fi turismul", a spus Souque. Cu toate acestea, Souque se va adresa Comisiei Europene, pentru a da în judecată concurenții, cum ar fi Tui, care au beneficiat de ajutor de stat generos. Potrivit acestuia, multe dintre aceste acorduri guvernamentale nu sunt transparente și denaturează concurența.

În România, grupul german Rewe este prezent prin peste 270 de magazine Penny.

Citeste si:
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Rewe ajunge al doilea cel mai mare retailer alimentar din Europa, cu afaceri de 75 de miliarde de euro