Lectură de 3 minute

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

RetuRO își extinde activitatea în Globalworth, în Campus A

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Globalworth, investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE) și liderul pieței de birouri din România, anunță încheierea unui nou contract de închiriere pe o perioadă de mai mulți ani. RetuRO Sistem Garanție Returnare (RetuRo), o societate înființată de producătorii de băuturi și asociațiile comercianților în scopul gestionării sistemului de garanție-returnare, își extinde operațiunile în Globalworth Campus A. 

Sursa foto: Globalworth Group

RetuRO este cel mai mare proiect de colectare și reciclare a ambalajelor. Compania a fost constituită ca o societate administrată în sistem dualist, ce are la bază principiul not-for-profit, ceee ce înseamnă că, prin actul constitutiv, aceasta și-a asumat obligația de a reinvesti eventualul profit exclusiv în dezvoltarea sistemului. Statul român, prin Ministerul Mediului, s-a alăturat de asemenea societății în calitate de acționar.

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect al economiei circulare – sistemul de garanție-returnare. Prin punerea în aplicare a acestui proiect, vom putea avea un mediu mai sustenabil și mai verde, în timp ce îndeplinim obiectivele de colectare și reciclare impuse prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. Sistemul de garanție-returnare va impulsiona piața de reciclare din România, oferind cantități semnificative și de calitate de materie primă.

Complexul Globalworth Campus le oferă chiriașilor spații care mizează pe sustenabilitate și design avangardist, care încurajează inovația, relaxarea și creativitatea. Proiectul se înscrie în cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică și se bucură în prezent de o acreditare BREEAM Excellent.

Globalworth Campus cuprinde trei clădiri de birouri încadrate în clasa A ce găzduiesc spații de birouri, un centru de conferințe care poate primi peste 1.200 de persoane, centre comerciale și diverse alte facilități, ce se întind pe o suprafață închiriabilă de peste 92.000 mp. Complexul a fost construit pentru a oferi o experiență de lucru complexă, iar până în prezent a fost ales de companii precum Amazon, Allianz, Unicredit Services, Dell, Stefanini, Carrefour, Mindspace, Garrett Advancing Motion, Universum, APS Romania, Lagardere, Delphi Diesel Systems, Chain IQ, Mazars, P4Cards, Hoist, Ademco, Emerson, Stradale, Starbucks, Arc Bakery.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, in locatii premium. Gestionat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 690 de companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea și Târgu-Mureș.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  RetuRO își extinde activitatea în Globalworth, în Campus A