Lectură de 3 minute

22 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Retailerul online românesc DY Fashion estimează afaceri de 5 milioane euro, în 2022

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

 La zece ani de la lansarea pe piața ecommerce din România, retailerul online cu capital 100% românesc DY Fashion se apropie de o cifră de afaceri de 5 milioane euro, în creștere cu circa 20%, față de anul trecut. În această lună, compania, cu o echipă de 30 de salariați. a trecut de un milion de rochii vândute online.

În perioada evenimentelor, bonul mediu de cumpărături este de 400 de lei, în timp ce în mod normal se ridică la 300-350 de lei. În medie, pe dyfashion.ro se realizează 12.000-14.000 de comenzi pe lună, iar cele mai multe solicitări vin din Bucureșți, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Timișoara, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, pe site se regăsesc peste 29.000 articole diferite de la cele mai populare branduri românești: MBG Collection, Moze, La Donna, Ginette, Leonard Collection, Viada, plus colecțiile proprii DY Fashion. În topul celor mai căutate produse de pe dyfashion.ro sunt rochiile, in proportie de 85%. Se caută atât ținute pentru evenimente private, pentru birou, cât și ținute pentru fiecare zi.

dyfashion.ro comercializează online doar produse vestimentare românești realizate de ateliere, fabrici de confecţii și branduri locale. De altfel, încă de la momentul lansării în anul 2012, unul dintre obiectivele antreprenorilor Irina și Dragoș Aipu, cei doi fondatori ai companiei DY Fashion, a fost susținerea și promovarea producției locale de fashion.

“În cei 10 ani de când am lansat DY Fashion am decis să apelăm la micilie ateliere şi fabrici de confecţii româneşti pentru a le promova produsele în magazinul online în primul rând datorită calităţii produselor net superioară rochiilor aduse din alte ţări şi în al doilea rând pentru a susţine aceşti producători şi afacerile lor. Credem cu tărie în susţinerea producţiei locale şi în beneficiile care vin în timp în urma acestor acţiuni. Colaborarea cu producătorii români a fost și este cheia succesului nostru.

De la bun început pentru noi a primat pasiunea pentru ceea ce facem și bucuria clientelor noastre, mai puțin profitul. Lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor și calitatea produselor, ceea ce poate remarca în feedbackul clientelor DY Fashion. Asadar, cuvântul cheie este calitate și atunci când vorbim de dezvoltarea brandului nostru pe termen lung”, au declarat Irina și Dragoș Aipu, co-fondatorii DY Fashion.

Un alt obiectiv al business-ului online este creșterea notorietății brandului propriu DY Fashion, mărirea capacității de producție și creșterea numărului de modele din colecțiile proprii.

În 2021, a fost lansat un brand propriu, în colabarare cu designerul Irina Mușat, care a ajuns în momentul de față să acopere 10% din vânzări.

Până la finalul anului 2022, reprezentanții DY Fashion estimează, însă, o creștere de până la 20%.

Compania investește constant în digitalizarea platformei magazinului online și optimizarea proceselor, având bugetate anual investiții de peste 2 milioane euro (inclusiv investițiile în promovare).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul online românesc DY Fashion estimează afaceri de 5 milioane euro, în 2022