Lectură de 2 minute

15 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul online de mobilier Bonami se extinde în Slovenia, Croația, Lituania și Letonia

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Bonami, retailerul online cu mobilier și accesorii pentru casă, prezent pe piața din România, se extinde în Slovenia, Croația, Lituania și Letonia, țări aflate în apropiere geografică față de piețele unde își desfășoară activitatea și au un potențial semnificativ pe segmentul cumpărăturilor online.

Cu acest pas, compania aproape va dubla numărul de țări în care activează. Pe noile piețe, va oferi treptat toate serviciile sale, dar punând un accent pe preferințele clienților locali. Compania dorește să fie unul dintre liderii online, pe segmentul său, în următorii 5 ani.

„Am constatat că, în calitate de jucător online, care are și magazine fizice, nu numai că avem o serie de avantaje față de concurenții tradiționali, cu magazine mari, dar suntem, de asemenea, capabili să reproducem serviciile noastre pe alte piețe. Am evaluat o serie de indicatori demografici și economici, starea industriei în țările țintă și nivelul concurenței. În același timp, a jucat un rol important și faptul că am crezut în aceste piețe”, a declarat Pavel Vopařil, CEO Bonami.

În fiecare țară va exista o echipă locală, care va ține cont de cerințele și preferințele tipice pieței respective, astfel încât va fi posibilă crearea unor servicii adaptate. Inițial, vor exista aproximativ 40.000 de articole de mobilier pentru casă și mobilier mic, dar, treptat, gama va fi extinsă cu piese mai mari.

Deocamdată, toate cele patru piețe noi vor fi deservite de depozitul central din Praga, care a fost extins semnificativ anul acesta și are în prezent o capacitate de aproape 40.000 mp. Pentru produsele din stoc (peste 20.000 de articole), Bonami expediază în termen de cinci ore de la comandă și, în cooperare cu partenerii locali, livrează la o anumită adresă sau la punctele de livrare, în termen de trei zile. La fel ca și pe celelalte piețe, vor putea fi comandate produse, pentru care termenele de livrare sunt de ordinul săptămânilor.

Extinderea externă a companiei Bonami a început la un an după înființarea sa, în 2013. Prima piață după Republica Cehă a fost Polonia (2014), urmată de Slovacia (2015), România (2016) și cel mai recent de Ungaria (2018). Anul acesta, s-au alăturat Slovenia, Croația, Lituania și Letonia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul online de mobilier Bonami se extinde în Slovenia, Croația, Lituania și Letonia