Lectură de 2 minute

21 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Remix se alătură Secondhand September: câte haine aruncăm într-un an

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În luna septembrie, Remix, una dintre cele mai mari platforme online pentru moda secondhand și outlet din Europa, își unește forțele cu pasionații și susținătorii modei din întreaga lume și se alătură inițiativei Secondhand September. Așadar, septembrie nu este doar o lună din sezonul de toamnă. Septembrie este o mișcare care provoacă normele industriei modei și arată beneficiile alegerilor durabile, continuând misiunea Remix de a inspira o nouă generație de consumatori să gândească mai întâi la secondhand. Pentru a ajuta oamenii să aprecieze beneficiile modei circulare, Remix prezintă Fashion Calculator - un test interactiv și distractiv care arată amprenta alegerilor noastre în materie de modă asupra naturii și oferă sfaturi valoroase despre cum să avem o garderobă și un stil fără compromisuri, dar în același timp să limiteze daunele industriei modei asupra planetei.
 

Sursa foto: Remix

Impactul industriei modei asupra mediului continuă să fie o problemă majoră, marcată de risipa excesivă și consumul de resurse. Deșeurile textile sunt adesea numite noul plastic, iar industria modei este al doilea cel mai mare poluator, după petrol. În medie, un european folosește 26 kg de textile și aruncă 11 kg în fiecare an.

Secondhand September își propune să schimbe această tendință, invitând oamenii să accepte reutilizarea și să facă alegeri conștiente. Când cumpărăm secondhand, reducem nevoia de resurse pentru a produce articole noi și prelungim durata de viață a hainelor.

Amprenta modei: Care este impactul vostru

Înțelegerea impactului alegerilor noastre în privința modei, asupra mediului, este un pas crucial în a fi un consumator conștient. Remix este de părere că informația și cunoașterea înseamnă putere și de aceea a creat calculatorul său de fashion. Acest instrument inovator, dar distractiv și interactiv, arată utilizatorilor impactul pe care îl au alegerile lor în materie de modă. De la consumul de apă la emisiile de carbon, calculatorul oferă o imagine cuprinzătoare pentru a încuraja dorința consumatorilor de a afla mai multe și pentru a le stimula luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Redescoperiți moda: emoția cumpărăturilor secondhand

Bucuria de a descoperi comori secondhand este o experiență emoționantă. Cui nu-i place sentimentul de a descoperi acea piesă de modă la care visezi de luni sau ani de zile, cumpărând-o pe bani surprinzător de puțini și, pe deasupra, știind că este aproape imposibil ca altcineva să poarte aceeași ținută.

Selecția Remix de descoperiri fashion, cu produse variate și adesea unice, pentru fiecare stil și la o reducere de până la 80%, face acea emoție și mai puternică. Peste 20.000 de articole de la mii de mărci din categoriile buget, mediu și lux sunt adăugate zilnic pe remixshop.com.

Remix inspiră o nouă generație de consumatori să-și reînnoiască garderoba cu grijă pentru natură și buget, oferindu-le o modalitate modernă și convenabilă de a cumpăra și de a vinde hainele pe care nu le mai poartă și creează o atitudine pozitivă față de reutilizare. Datorită modelului său inovator de afaceri, selecției impresionante de branduri de top, reduceri de până la -90% și serviciului „Sell to Remix”, compania permite crearea unei garderobe circulare, extinde ciclul de viață al hainelor și accesoriilor, reduce amprenta de carbon și pune bazele unui viitor mai durabil pentru industria modei. Remix face parte din compania inovatoare americană ThredUP Inc., companie în revânzarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Citeste si:
Cum să îți creezi un stil vestimentar extravagant, istorie și retail
Cum să îți creezi un stil vestimentar extravagant, istorie și retail
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Remix se alătură Secondhand September: câte haine aruncăm într-un an