Lectură de 3 minute

31 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Raftul cu Bunătăți Locale din Profi se extinde: ce producători locali se alătură programului lansat de retailer

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorii locali din județul Alba sunt susținuți să facă cele mai bune produse, după rețete tradiționale, și să ajungă mai ușor la consumatori, grație celui mai amplu program de susținere a lor demarat de Profi. De astăzi, Alba Iulia, Sebeș și Aiud se alătură orașelor în care magazinele Profi găzduiesc Raftul cu Bunătăți Locale, județul Alba fiind al doilea din acest an în care Profi implementează acest program. 

Sursa foto: Profi

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la peste douăzeci de producători locali ajung la raft, în funcție de sezonalitate. Brânzeturile și specialitățile din carne preparate ca pentru propria familie, virșli după rețete tradiționale, dulceață, zacuscă și gemuri din fructe culese din ogradă, miere curată, produse lactate, uleiuri presate la rece, vinuri și sucuri naturale sau dulciuri gătite cu drag, toate provin dintr-o gospodărie sau cooperativă din Alba.

În fiecare zi, Raftul cu Bunătăți Locale își întâmpină cu prețuri mici clienții la Profi Super, în Alba Iulia la adresa Calea Moților Nr. 1, în Aiud pe Str.Transilvaniei Nr.26 și în Sebeș la Profi City din B-dul Lucian Blaga Bl.1A.

Comunitatea locală economisește acum și timp și bani, timp în care, cumpărând de la producătorii locali contribuie la susținerea lor și la păstrarea meșteșugului gastronomic specific zonei. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt puse la vânzare în cantități limitate și doar în magazine selectate. Accentul este pus pe prospețimea și producția artizanală specifică fiecărei localități sau zone în care apar produse pe Raftul cu Bunătăți Locale.

Fructele de pădure sunt aurul în mai multe culori din Ţara Moţilor, iar ingredientele prețioase, preparate după reţete vechi păstrate cu sfinţenie din generaţie în generaţie, sunt o sursă de sănătate, dar și de bucurie gastronomică. De peste patru generații s-au transmis rețetele care s-au transformat acum în produse tradiționale atestate sau produse montane certificate și pe care abia aștept să le descoperiți la Raftul cu Bunătăți Locale de la Profi. Cele mai multe ingrediente sunt direct din grădină, proaspete, coapte natural, răsfățate de soare și de aerul curat din Arieșeni.

Cristina Nicola, fondator Cămara Moțului

Participanții la acest program primesc ajutor în realizarea documentației și obținerea avizelor necesare pentru vânzarea conformă a produselor lor, Profi facilitează distribuția acestora prin flota proprie și oferă suport în promovarea lor. Profi le oferă micilor producători locali și condiții comerciale preferențiale, preluând marfa direct de la unitatea de producție, achitând-o rapid și nefăcând retur de produse.

Primul Raft cu Bunătăți Locale a fost prezentat de Profi în septembrie 2022 la Festivalul de la Apoș, fiind urmat de introducerea lui în magazine din Cluj și Dâmbovița. Alba este al doilea județ, după Bistrița, în care programul este implementat în acest an. În 2023, Profi își propune să aducă Raftul cu Bunătăți Locale cu specialități din carne, conserve, lactate, ouă, panificație, pește, produse apicole, legume și fructe în 10 zone ale țării și să reunească cel puțin 150 de producători locali. Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Citeste si:
Producătorul brânzeturilor Torockoi se pregătește să intre pe noi piețe din Europa
Producătorul brânzeturilor Torockoi se pregătește să intre pe noi piețe din Europa

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Raftul cu Bunătăți Locale din Profi se extinde: ce producători locali se alătură programului lansat de retailer