Lectură de 2 minute

29 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Radu Timiș, Cris-Tim: Piața nu mai suportă măriri de prețuri și se vede din evoluția vânzărilor

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Piața nu mai suportă măriri de prețuri, iar acest lucru se vede din evoluția vânzărilor, susține Radu Timiș, președinte și fondator Cris-Tim, unul din principalii jucători din industria cărnii din România. El le atrage atenția producătorilor din sector să nu facă rabat la calitate, în contextul majorării costurilor de producție, pentru că vor fi penalizați de consumatori.

Scumpirile la materiile prime și energie din ultima vreme îi afectează tot mai mult pe producători, care fac față cu greu situației actuale. Mulți decid să mărească prețurile, însă uită de riscurile pe care o asemenea decizie le presupune.

Piața nu mai suportă măriri de preț, iar acest lucru se vede din evoluția vânzărilor. Aceasta este cea mai mare problemă cu care se confruntă jucătorii economici. La un moment dat, iau decizia că nu mai pot supraviețui din cauza costurilor pe care le au - materii prime, auxiliare etc. și măresc prețurile, nu mai spun că este o problemă de a fi acceptat la raft cu prețul mărit sau nu”, a declarat Radu Timiș, în cadrul târgului Carnexpo.

El spune că la acest moment, cel mai mare pericol pentru economia autohtonă este distrugerea calității, iar de acest lucru ar putea să profite importatorii.

Pericolul cel mai mare care ne paște pentru economia românească este distrugerea calității, pentru că jucătorul economic în momentul în care nu mai are soluții în calitate, el vrea să micșoreze costul. Dacă este carne, pune mai puțină carne, dacă este făină, pune mai puțină făină de calitate.... și ajunge cu un produs foarte prost la raft. Ce înseamnă asta? Consumatorul ne va penaliza și se va duce și mai tare pe produsele din import, acesta este cel mai mare risc al industriei alimentare românești”, a mai spus Radu Timiș.

El îi sfătuiește pe producători ca în niciun caz să nu apeleze la o astfel de soluție, pentru că acesta este „cel mai prost lucru”, ci să facă tot ce le stă în putință pentru a menține calitatea.

În 2021, Recunoștința Prodcom, din Filipeștii de Pădure, compania care administrează fabrica de mezeluri a Cris-Tim, a înregistrat o cifră de afaceri de 464,6 milioane de lei, în scădere cu 3%, un profit de 6,8 milioane de lei și 907 angajați, în 2020. Grupul mai are, însă, afaceri și în alte sectoare, cum ar fi agricultura și zootehnia.

Citeste si:
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Radu Timiș, Cris-Tim: Piața nu mai suportă măriri de prețuri și se vede din evoluția vânzărilor