Lectură de 3 minute

04 Dec 2023 - Știri și Noutăți

QOOBISS: Black Friday aproape a dublat cererile pentru credite online, în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Black Friday a generat anul acesta o creștere cu peste 80% a numărului de cereri de credite online de consum înregistrate în 10 noiembrie, față de o zi obișnuită, potrivit unei analize realizate, în România, de Qoobiss, dezvoltatorul soluției Qoobiss Identify, ce oferă un proces securizat și digitalizat de verificare a identității la distanță folosind mijloace video.

Sursa foto: unsplash.com

Suma medie finanțată a crescut cu peste 35%, semn că, anul acesta, românii au avut nevoie să achiziționeze produse mai scumpe, pe care să le achite într-o perioadă mai lungă, plătind rate cât mai mici. Astfel, creditele contractate de Black Friday au vizat o perioadă medie de rambursare de 29 de luni, potrivit Qoobiss, care a analizat vânzările realizate de clienții din portofoliu.

Creșterile înregistrate au fost favorizate și de utilizarea serviciilor de tip eKYC, care au ușurat accesul la finanțare.

Qoobiss Identify este o soluție care pune accentul pe siguranță, rapiditate, flexibilitate și conformitate. Cu un mediu de afaceri în continuă evoluție, aceste caracteristici devin cruciale pentru succesul unei companii.

Iar cererile pentru utilizarea de astfel de servicii se vor înteți în perioada următoare, pe măsură ce migrarea serviciilor financiare în mediul digital determină căutarea unor soluții inovatoare și tehnologice pentru a satisface nevoile clienților.

Automatizarea procesului de verificare a identității cu Qoobiss Identify aduce numeroase beneficii. Acest proces este complet digitalizat, eliminând necesitatea intervenției umane și reducând riscul de erori. Ca rezultat, timpul și resursele alocate procesului de identificare a utilizatorului sunt eficientizate semnificativ, iar costurile operaționale sunt optimizate, contribuind astfel la profitabilitatea companiei.

Reducerea fraudelor este o prioritate în mediul online actual. Prin utilizarea tehnologiilor avansate, precum inteligența artificială, recunoașterea facială și tehnologii biometrice, această soluție contribuie semnificativ la prevenirea fraudei. De asemenea, serviciile de liveness asigură autenticitatea persoanei în fața dispozitivului, eliminând astfel riscul utilizării de imagini sau înregistrări frauduloase.

Un alt aspect crucial este accesibilitatea. Cu Qoobiss Identify, validarea identității clientului poate fi realizată complet online, fără necesitatea unei deplasări fizice la o sucursală. Acest proces este rapid, accesibil de oriunde și oricând, oferind clienților o satisfacție sporită și o experiență îmbunătățită.

Citeste si:
Parteneriat Sameday - Leroy Merlin: clienții vor putea comanda produse cu livrare direct rețeaua easybox
Parteneriat Sameday - Leroy Merlin: clienții vor putea comanda produse cu livrare direct rețeaua easybox

Conformitatea cu reglementările este necesară pentru orice companie, și Qoobiss Identify se conformează cu rigurozitate tuturor standardelor și reglementărilor relevante. Această soluție respectă standardele ETSI și este eIDAS compliant, ceea ce înseamnă că îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate și conformitate. De asemenea, faptul că este înscrisă la ADR în lista terților de verificare a identității persoanei la distanță, adaugă un nivel suplimentar de încredere.

Pentru a asigura confidențialitatea datelor, Qoobiss Identify criptează informațiile obținute în procesul de identificare la distanță. În plus, oferă servicii prin API-uri securizate, garantând astfel o protecție solidă a datelor.

Mai mult decât atât, flexibilitatea și scalabilitatea sunt aspecte cheie pentru adaptarea la cerințele în schimbare ale companiilor. Qoobiss Identify poate fi ușor adaptat și scalat pentru a răspunde nevoilor oricărei organizații, permițând gestionarea eficientă a volumelor variabile de tranzacții.

Soluția Qoobiss Identify este ușor customizabilă, fiind adaptată pentru o varietate de industrii, precum financiar-bancară, medicală, telecom, jocuri de noroc, asigurări, retail etc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  QOOBISS: Black Friday aproape a dublat cererile pentru credite online, în România