Lectură de 5 minute

19 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Propunerea Gebrüder Weiss: O rută de transport pentru a consolida parteneriatul comercial România-R. Moldova

Advertorial

Abonează-te pe  

Ca lider în logistică și transport, obiectivul este de a oferi o soluție completă pentru ruta România – Republica Moldova. Scopul companiei este de a-și ajuta clienții să-și concentreze eforturile pe dezvoltarea afacerii lor, oferindu-le un parteneriat solid în domeniul transportului.

Sursa foto: Gebrüder Weiss

În ultimii ani, statisticile oficiale* ale Republicii Moldova indică România drept principal partener comercial, atât datorită faptului că țara noastră este poziționată excelent geografic, istoric și cultural ca destinație finală sau intermediară a mărfurilor moldovenești, cât și a deschiderii tot mai mari a țării vecine către piața vestică. Ca membră a Uniunii Europene, rolul României ca facilitator al mărfurilor moldovenești pe piața europeană și invers va continua să crească, mai ales cu sprijinul expertizei din sectorul de logistică și transporturi.

Posibilitatea de a susține potențialul de creștere al comerțului bilateral româno-moldovenesc prin servicii profesioniste a determinat Gebrüder Weiss România ca, în toamna lui 2023, să lanseze o rută de transport către și dinspre Republica Moldova. Semnalele au fost pozitive încă dinainte de lansare, în special cererile din partea filialelor balcanice (Bulgaria, Serbia, Macedonia) de a include R. Moldova pe ruta de transport. La nivel de grup, s-a conturat posibilitatea de a deservi la o scară mai largă afacerile locale care desfășoară comerț cu R. Moldova, punându-le la dispoziție un serviciu care să le susțină businessul atât pe teritoriul românesc și moldovenesc, cât și în întreg spațiul european.

Noua linie de transport își propune să se distingă prin avantajele oferite clienților de expertiza personalului și rețeaua locală de hub-uri Gebrüder Weiss, care permite o gestionare optimizată a transporturilor în regim de grupaj, atât de bunuri generale, cât și ADR (marfă periculoasă) către și dinspre Republica Moldova. Spre exemplu, un hub logistic al Gebrüder Weiss România poate prelua formalitățile logistice asociate cu expedierea și livrarea, prioritizând optimizarea costurilor prin consolidarea transporturilor sau operațiuni de cross-docking, care reduc timpul în care marfa stă în depozit.

Logistica distribuției presupune și alegerea celui mai rentabil mijloc de transport din perspectiva costurilor, a vitezei și a trasabilității. Gebrüder Weiss înțelege perfect necesitatea ca afacerile să aibă acces imediat la o rețea de transport solidă, care să minimizeze deficitul infrastructurii rutiere și să apeleze la soluții alternative (transport feroviar, fluvial, maritim sau aerian) acolo unde este posibil. Rețeaua de hub-uri a companiei, răspândite strategic pe teritoriul României, dar și cea a grupului la nivel global, ajută la depășirea provocărilor cauzate de infrastructura de transport. Mai exact, comerțul din R. Moldova este dependent de rețeaua rutieră a țării (circa 80% din mijloacele de transport), cât și de particularitățile geografice și geopolitice ale granițelor sale.

Toate acestea converg pentru a oferi predictibilitate: pentru afaceri, previzibilitatea transporturilor înseamnă optimizarea rulajului de marfă și, implicit, a fluxului de lichiditate și costurilor. Cu o frecvență de transport săptămânală și timpi de transport reduși pentru destinațiile finale București și Chișinău, Gebrüder Weiss colaborează personalizat cu fiecare client, pentru a alege cea mai favorabilă soluție. Compania poate prelua, la cerere, și realizarea formalităților vamale, pentru a gestiona cât mai rapid aceste aspecte conexe.

Experiența clientului Gebrüder Weiss include și simplificarea operațiunilor uzuale prin digitalizare, complementată de consiliere personalizată din partea experților companiei. Instrumentele digitale le oferă flexibilitate, trasabilitate și autonomie. Spre exemplu, colaborarea poate fi inițiată prin simpla completare a unui formular online. Ulterior, prin portalul MyGW și propriul cont, clienții au autonomia să acceseze în orice moment starea comenzilor în desfășurare, să plaseze noi comenzi de transport și să acceseze documentația, iar experții GW le stau la dispoziție pentru a îi asista în aspectele complexe ale transporturilor.

Sursă:

Citeste si:
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate

*https://statistica.gov.md/ro/statistic_indicator_details/19

Despre Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.400 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat, compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 3 miliarde de euro (2022). Portofoliul său include soluții de transport și logistică, servicii digitale și de management al lanțului de aprovizionare. Combinația dintre competența digitală și cea fizică permite concernului să răspundă rapid și flexibil la nevoile clienților. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic și social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută și ca pionier în domeniul economiei durabile.

Gebrüder Weiss aniversează 30 de ani de activitate în România și se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022, iar în 2023 a început construcția celui de-al doilea hub logistic de lângă București. Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Propunerea Gebrüder Weiss: O rută de transport pentru a consolida parteneriatul comercial România-R. Moldova