Lectură de 3 minute

09 Apr 2019 - Știri și Noutăți

PropTech România organizează în București primul hackathon de real-estate din Europa

PropTech Romania, prima platforma romaneasca de inovatie dedicata domeniului real estate, va organiza in Bucuresti, intre 12 si 13 aprilie 2019, primul hackathon de real estate din Europa. Evenimentul va avea ca tema principala transformarea digitala in cadrul unor segmente importante ale industriei imobiliare, precum comercial, office, industrial si rezidential, integrand in acelasi timp si conceptul de smart-cities.

Scopul hackatonului este acela de a aduce impreuna companiile care activeaza pe piata de real estate, alaturi de companii sau start-up-uri din tehnologie care isi doresc sa gaseasca solutii inovatoare pentru industria imobiliara si sa genereze noi modele de business.

 
"Industria de real estate nu se mai poate dezvolta fara integrarea tehnologiei, iar aceasta tendinta poate fi remarcata in aproape orice domeniu, nu doar in cel imobiliar. La nivel international, digitalizarea in domeniul imobiliar, conceptualizata intr-un sens mai larg si sub termenul de proptech, a devenit o industrie in sine, ce atrage investitii masive de la an la an. Crearea unei platforme locale care sa genereze interactiuni intre jucatorii de tehnologie si cei de real estate, pe o piata imobiliara din ce in ce mai dinamica si in continua dezvoltare, reprezinta nu doar o oportunitate, ci o necesitate. PropTech Romania isi propune astfel sa devina un integrator de solutii inovatoare, dar si un liant intre piata de real estate si cea de tehnologie.", a declarat Ciprian Pasca, unul dintre cei patru membri fondatori ai platformei PropTech Romania.
 
Silviana Petre Badea, CEO JLL Romania a adaugat: „JLL si-a asumat angajamentul de a fi liderul transformarii digitale a serviciilor din sectorul imobiliar, in scopul crearii unor beneficii durabile, atat pentru clientii nostri, cat si pentru publicul larg. Accelerand evolutia noastra spre acest obiectiv, JLL a lansat acum doi ani fondul de investitii JLL Spark, o initiativa care ne permite sa inovam zona de proptech (tehnologie conectata la proprietatea imobiliara), in complementaritate cu serviciile noastre actuale si cu avantajele noastre competitive.”
 
 
In cadrul evenimentului vor avea loc o serie de dezbateri tematice, la care vor lua parte reprezentanti ai unor companii importante la nivel local si international din domeniile tech si real estate. Totodata, pe parcursul celor doua zile de hackathon, mai multe echipe formate din dezvoltatori locali de solutii proptech vor intra in competitie si vor propune proiecte inovatoare pe mai multe teme specifice pietei de real estate.
 
Competitia va cuprinde 6 categorii mari, respectiv intermedieri imobiliare, cladiri inteligente de birouri, facility management, rezidential, comercial-retail si comunitate.
 
Jucatorii din real estate urmaresc cu interes si solutii de dezvoltare si implmentare a unor platforme si aplicatii digitale de management a imobilelor pentru proprietari si chiriasi, de verificare si rezervare a spatiilor temporare din centrele comerciale, solutii integrate pentru digitalizarea cladirilor de birouri inteligente, de recrutare si retentie a angajatilor operationali din facility management si solutii de inteligenta pentru administrarea parcarilor din proiectele mixte de rezidential si birouri.
 
Cele mai bune proiecte vor fi premiate cu sume cuprinse intre 5.000, 2.500 si respectiv 1.000 Euro, pentru locurile 1, 2 si 3, acordandu-se de asemenea si cate un premiu de 500 euro pentru castigatorii fiecarei categorii. Primele trei start-up-uri vor avea sansa de a participa cu stand propriu de prezentare in cadrul conferintei Future Proptech ce va avea loc in Londra, in perioada 13 si 15 mai 2019.
Competitia este sustinuta de catre JLL Romania, Ceetrus, Nepi Rockcastle, Orange, Portland Trust, Speedwell, Simacek, Mercer Marsh Benefits, Imobiliare.ro si Kone. La eveniment vor participa peste cinci fonduri de investitii locale si regionale, precum si investitori privati.
 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PropTech România organizează în București primul hackathon de real-estate din Europa