Lectură de un minut

04 Jun 2014 - Știri și Noutăți

Carrefour Romania si Green Group au testat solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu!

La un an de la lansarea proiectului generat de Carrefour Romania si Green Group, prin intermediul solutiilor pilot propuse atat in cadrul centrelor comerciale in care se gasesc magazinele Carrefour Baneasa si Carrefour Braila, cat si prin proiectul SIGUREC 1 dezvoltat in orasul Buzau, au fost colectate: 402.206 unitati de PET-uri si doze de aluminiu 176.229 kg de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si carton.

Anul trecut, in data de 5 iunie 2013, la Buzau, Carrefour a lansat, in colaborare cu Primaria Municipiului Buzau si Green Group, proiectul pilot de colectare inteligenta a deseurilor SIGUREC 1, primul de acest tip din Romania.

Prin intermediul SIGUREC 1 se pot colecta deseuri constand in: PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticla, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hartie, carton si deseuri de echipamente electrice si electronice. In paralel, Carrefour si Green Group au testat si solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu in Carrefour Baneasa si Carrefour Braila cu ajutorul unor masini speciale dispuse in interiorul centrelor comerciale.

Prin intermediul acestor doua solutii pilot, in ultimul an, au fost colectate:

402.206 unitati de PET-uri si doze

176.229 kg de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si carton

Avantajul principal al proiectelor il constituie faptul ca publicul larg a constientizat ca deseurile sunt valoroase, prin oferirea de vouchere valorice care pot fi folosite la cumparaturi in magazinele Carrefour: 0,05 RON/PET; 0.03 RON/doza aluminiu; 0.01 RON/butelie de sticla si o valoare variabila per kg, pentru DEEE-uri, in functie de tipul aparatului predat (ex: frigider 0,8 RON/kg, fier de calcat 0,6 RON/kg, laptop 1,5 RON/kg.)

Citeste si:
Anei Krasovschi, directoarea de Resurse Umane a Carrefour, pleacă din companie după 20 de ani

„Avand in vedere rezultatele foarte bune inregistrate la Buzau, Braila si Bucuresti Baneasa, dorim sa extindem acest sistem si pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din tara” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour Romania.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour Romania si Green Group au testat solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu!