Lectură de 2 minute

24 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Programul Nestlé ”Traista cu sănătate” a ajuns la 10.000 de copii din 5 județe

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nestlé, companie de produse alimentare și băuturi, susține ca partener principal Programul internațional „Traista cu sănătate” care promovează disciplina opțională ”Educație pentru un stil de viață sănătos” în 70 de școli primare și grădinițe din cinci județe din România. Programul a fost inițiat la Iași, în 2012, și este coordonat de Fundația Tradiții Sănătoase. În acest an școlar, în premieră, programul a fost extins și au fost încheiate parteneriate pentru implementarea proiectelor în țară, în județele Botoșani și Neamț, precum și peste hotare, Republica Moldova, la Chișinău.

Sursa foto: Nestle România

La Bruxelles, în martie 2021, inițiativa educațională a orașului Iași – Traista cu sănătate – a câștigat premiul 2020 EU Health Award, la categoria Healthy Lifestyle Cities. Programul educațional este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în rețeaua internațională Youth Health Community (YHC), alături de programe din peste 10 de țări. În cadrul Global Obesity Forum (New York, 2012), Programul Traista cu sănătate a fost recompensat cu premiul I pentru cea mai bună activitate de prevenție a obezității la copii. Despre valoarea Programului internațional ”Traista cu sănătate”, rezultatele vorbesc de la sine: în rândul copiilor care au beneficiat de acest proiect, prevalența obezității a fost mai scăzută, comparativ cu media națională (9% versus 14,5%).

Disciplina opțională ”Traista cu sănătate - educație pentru un stil de viață sănătos” este propusă la nivel național pentru ciclul de învățământ preșcolar, iar cursul de formare a profesorilor pentru a preda această disciplină complementară a fost avizat de Ministerul Educației. Obiectivul acestui opțional avizat de către minister și susținut prin intermediul inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids, este formarea unor comportamente sănătoase și prevenirea obezității și bolilor cronice, în contextul în care în România, ca și la nivel mondial, epidemia de obezitate reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea publică.

Astfel, potrivit unui raport din 2022 al Organizației Mondiale a Sănătății (link), aproape o treime din copiii în vârstă de 7-9 ani sunt supraponderali în România, iar aproape unul din cinci suferă de obezitate, o problemă agravată de faptul că în țara noastră, peste 40% din persoanele în vârstă de până în 18 ani sunt expuse sărăciei, potrivit Eurostat.

Nestlé, companie de produse alimentare și băuturi, prin inițiativa globală Nestlé for Healthier Kids, s-a alăturat proiectului Traista cu sănătate derulat de Fundația pentru Tradiții sănătoase în 2019, ca partener principal, urmărind să susțină adoptarea la nivel național a unui stil de viață sănătos.

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestle s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani companii a plantat 75.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Programul Nestlé ”Traista cu sănătate” a ajuns la 10.000 de copii din 5 județe