Lectură de 2 minute

31 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Profiturile Heineken, în scădere. Producătorul a vândut cu 5,6% mai puțină bere comparativ cu anul trecut

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume în funcție de volum, și-a redus prognoza de creștere a profitului pentru 2023, după ce încetinirea economică pe una dintre principalele piețe asiatice a redus profiturile din primul semestru cu mai mult decât se aștepta.

Sursa foto: Pixabay

Scăderea profitului operațional

Compania olandeză, ale cărei mărci includ Tiger și Sol, a declarat că se așteaptă acum ca creșterea profitului operațional înainte de cheltuieli excepționale în acest an să fie între zero și un procent mediu de o singură cifră, noteaza esm.

Anterior, prognozase un procent de o cifră medie sau mare.

În primul semestru, Heineken a vândut cu 5,6% mai puțină bere decât în urmă cu un an și, în ciuda unui salt al veniturilor datorat prețurilor mai mari, a suferit o scădere de 8,8% a profitului operațional în termeni comparabili, față de scăderea medie de 4,8% prognozată într-un sondaj realizat de companie.

Rezultate slabe în Asia

Heineken a declarat că rezultatele sale din Asia au fost afectate de o încetinire economică, în special în Vietnam, una dintre cele mai mari piețe ale companiei, care se confruntă cu o cerere globală redusă pentru exporturile sale.

Volumele de bere din regiune au scăzut cu 13,2%, iar vânzările de beri premium mai scumpe cu și mai mult. Profitul operațional s-a redus cu aproximativ o treime.

Producătorul de bere - a cărui marcă omonimă este cea mai bine vândută bere din Europa - a declarat că se așteaptă la o redresare globală puternică a profitului în a doua jumătate a anului.

"În Europa, regiunea cu cel mai mare impact inflaționist, volumul a scăzut în conformitate cu așteptările noastre, însă cererea în APAC a fost considerabil mai slabă decât se prevăzuse, din cauza încetinirii economice și a propriei noastre performanțe slabe în Vietnam", a comentat Dolf van den Brink, director executiv.

Citeste si:
Birra Moretti lansează un nou sortiment de bere, cu un strop de sare de mare din Italia
Birra Moretti lansează un nou sortiment de bere, cu un strop de sare de mare din Italia

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profiturile Heineken, în scădere. Producătorul a vândut cu 5,6% mai puțină bere comparativ cu anul trecut