Lectură de 2 minute

09 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Profi Rom Food donează 25.000 de lei pentru persoanele cu dizabilități

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Profi România va direcţiona 25.000 de lei către Fondul de Solidaritate constituit de comunitatea "Fă Bine!", pentru susţinerea cu alimente a persoanelor cu dizabilităţi, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Donaţia va ajuta susţinerea cu alimente a persoanelor cu dizabilităţi, boli rare, sindrom Down şi autism, precum şi persoanele aflate într-o stare de sărăcie severă.

Fondul de Solidaritate este o iniţiativă a platformei "Fă Bine!" şi este constituit pentru acoperirea unor nevoi, precum: achiziţia de medicamente, dezvoltarea de către ONG-uri de programe de telemedicină şi de susţinere a beneficiarilor la distanţă, consiliere psihologică, procurarea de alimente, produse de igienă şi sanitare, sau alte cheltuieli care ajută organizaţiile să supravieţuiască acestei perioade.

Retailerul Profi, care deține pe plan local cea mai extinsă rețea de magazine, a anunțat recent că vrea să preia o parte din angajații disponibilizați de retailerii non-alimetari. Profi este în discuții cu mai mulți astfel de retaileri care ar urma să disponibilizeze oameni și vrea să extindă lista firmelor eligibile.

În luna martie, Profi Rom Food a donat 1 milion de lei pentru cumpărarea de aparate de ventilație artificială, vitale pentru supraviețurirea bolnavilor de Coronavirus, în stare gravă.

Profi are cea mai extinsă rețea de magazine din România, de 1.217 de magazine în peste 560 de localități și peste 18.000 de angajați. Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate în România, deținut de către fondul de investiții Mid Europa Partners, operează pe plan local supermarketurile și magazinele de proximitate Profi Standard, Profi City și Loco. În 2018, Profi si-a majorat afacerile cu 25%, cel mai mare ritm de creștere dintre primii 10 jucatori, ajungând astfel la peste 5,9 miliarde de lei. În același timp, însă, în 2018 retailerul a ieșit pe pierdere, cu 90 de milioane de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi Rom Food donează 25.000 de lei pentru persoanele cu dizabilități