Lectură de 2 minute

27 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Profi împarte pachete cu alimente și obiecte de igienă personală ucrainenilor care trec granița în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Rețeaua de magazine Profi a început de vineri, 25 februarie, să împartă pachete individuale cu alimente și obiecte de igienă personală ucrainenilor aflați în puncte de trecere a frontierei cu România.

Începând de vineri și continuând în zilele următoare, în puncte de trecere a frontierei cu Ucraina Profi va împărți pachete individuale cu alimente și obiecte de igiena personală.

Această acțiune umanitară se desfășoară cu susținere din partea voluntarilor Profi și în parteneriat cu Crucea Rosie precum și cu voluntari ai blogger-ului culinar Gina Bradea.

Pe lângă pachete, Profi va distribui liste de contacte oficiale esentiale pentru refugiati, va instala sisteme de încărcare a bateriilor dispozitivelor digitale, precum și rețele wi-fi in punctele organizate de Crucea Rosie la Siret, Sighet si Halmeu, pentru a-i ajuta pe refugiați să țină legatura cu cei dragi.

„Profi se implică activ și susține comunitățile în care activează. Este normal să dăm dovadă de solidaritate în astfel de momente, implicându-ne direct în eforturile pe care întreaga societate le face pentru a ajuta grupurile de refugiați sosiți acum din Ucraina. Nu putem rămâne nepăsători la drama celor care pentru a-și proteja viața au fost nevoiți să lase în urmă tot ce au construit. Susținerea noastră nu se va opri aici, vom continua să căutăm și alte mijloace prin care să fim aproape de aceste persoane vulnerabile”, a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

Cu peste 26.000 de angajați în magazine integrate și partener și cu peste 1.560 de magazine în sute de localități, Profi este cel mai mare angajator privat și retailerul cu cea mai mare acoperire geografică din România.

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au fost raportate explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Autoritățile ucrainene au declarat legea marțială și au raportat peste 1.100 de morți și mai bine de 300 de răniți.

Citeste si:
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi împarte pachete cu alimente și obiecte de igienă personală ucrainenilor care trec granița în România