Lectură de 2 minute

06 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Produse locale, din jurul Munților Făgăraș, la un click distanță în noul magazin online, Roadele Munților

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Roadele Munților Făgăraș, food hub-ul dedicat promovării producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș, lansează noul său magazin online www.roadelemunților.ro. Platforma oferă acces facil și rapid la cele peste 170 de produse naturale, create de 30 de mici producători din vecinătatea Munților Făgăraș.

Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia

Roadele Munților este o afacere verde inițiată de Fundația Conservation Carpathia și reunește mici producători locali, tradiționali. Lansarea magazinului online sub deviza „Îți vine natural să dai un click!" marchează un pas important către facilitarea accesului doritorilor de produse locale, culese sau produse cu ingrediente din Munte.

Roadele Munților oferă o categorie bogată de produse, unele dintre ele realizate în serie limitată, precum dulcețuri, zacuști, miere, siropuri, sosuri, țuică, paste artizanale, miez de nucă, fructe uscate, ciuperci deshidratate și uleiuri aromatizate. O categorie specială de produse bio și vegane este disponibilă pentru cei interesați să facă alegeri sănătoase și sustenabile pentru alimentația lor.

Magazinul online va pune și mai bine în valoare cei peste 30 de producători locali reuniți în cadrul centrului alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) Roadele Munților, prin prezentarea fiecărei familii de mici producători și a produselor unice pe care aceștia le produc.

Prin magazinul online Roadele Munților aduce gustul de acasă, ingredientele curate de la munte, munca unor oameni pasionați, pe orice masă din țară. Fundația Conservation Carpathia, prin departamentul Afaceri Verzi, susține munca micilor producători locali, cu respect pentru natură, care produc hrană sănătoasă, în cantități mici, cu ingrediente localei.

Istvan Szabo, manager afaceri verzi în cadrul Fundației Conservation Carpathia

Roadele Munților - o afacere verde pentru oameni și natură

Food Hub-ul Roadele Munților – merinde alese din Făgăraș este un model de afacere vedere creat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2021 pentru a ajuta comunitățile locale din zona Munților Făgăraș să prospere. Este o afacere verde ce se bazează pe natură fără a epuiza însă resursele naturale oferite cu dărnicie de aceasta.

Fundația Conservation Carpathia oferă spriijin micilor producători pentru dezvoltarea afacerii, identificarea piețelor de desfacere, suport în comunicarea și promovarea produselor, suport în obținerea autorizațiilor de produse cu indicație geografică, precum și consultanță și training, astfel încât, fiecare producător să primească un preț corect pentru produsele lui și să se dezvolte.

Citeste si:
Turcii de la AC&co. vor deschide 6 noi magazine de haine pentru bărbați și lansează primul shop online în România
Turcii de la AC&co. vor deschide 6 noi magazine de haine pentru bărbați și lansează primul shop online în România

Creată în 2009, Fundația Conservation Carpathia este o fundație românească, care dezvoltă un mare proiect de conservare a naturii din Europa. Fundația contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați și la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Produse locale, din jurul Munților Făgăraș, la un click distanță în noul magazin online, Roadele Munților