Lectură de un minut

06 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Produse din pui și înghețată, retrase de la vânzare în mai multe magazine Carrefour, Profi și Penny din țară

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul francez Carrefour retrage de la vânzare câteva sortimente de înghețată, iar Penny și Profi cer clienților să nu consume și să returneze mai multe produse de pui care sunt contaminate cu Salmonella, informează Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Carrefour retrage de la vânzare sortimentele de înghețată Carrefour Sensation și Froneri, ale furnizorilor Froneri Ice Cream România și Froneri Franța, pentru că prezintă oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor, guma de carruba. Retailerul recomandă clienților să nu consume produsele, să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazin, urmând să primească contravaloarea produselor, fără să fie necesară prezentarea bonului fiscal.

Înghețata realizată de furnizorul Froneri este retrasă și din magazinele Auchan. Clienții pot primi contravaloarea produsului doar în baza bonului fiscal.

Penny și Profi retrag din magazine pipotele, copanele și ficățeii de pui de la Copanex, pentru că sunt contaminate cu Salmonella.

Profi le transmite clienților care au cumpărat pipote de pui congelate de la Copanex să nu le consume și să le restituie, urmând să primească contravaloarea fără să prezinte bonul fiscal.

Lanțul de magazine Penny retrage de la comercializare ficatul și pipotele de pui de la Copanex. Cumpărătorii pot aduce produsele înapoi în magazine, iar aceștia vor primi contravaloarea lor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Produse din pui și înghețată, retrase de la vânzare în mai multe magazine Carrefour, Profi și Penny din țară