Lectură de 5 minute

19 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de țigări BAT aduce campania ''Alege asumat un oraș curat'' în Ploiești. Peste 200 de scrumiere stradale vor fi amplasate

Roxana Vasile

Producătorul de țigări British American Tobacco (BAT) aduce campania ''Alege asumat un oraș curat'' și în Ploiești, fiind al patrulea oraș din România care introduce scrumierele stradale, după București, prin Sectorul 3, Iași și Constanța. Mucurile de țigară colectate selectiv în cele 200 de scrumiere stradale speciale din Municipiul Ploiești vor fi valorificate energetic.

Campania BAT derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și Green Academy are ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare a impactului alegerilor individuale asupra mediului și a comunității și a faptului că simple gesturi, precum aruncarea chiștocului la scrumieră în loc de stradă, pot contribui semnificativ la protejarea mediului.

Modelele de scrumieră stradală amplasate în municipiul Ploiești au fost create de artiști români și premiate în cadrul concursului național de design organizat în acest an de revista de arhitectură igloo. Conceptul designului scrumierei de stâlp sugerează ideea unui stup, în care gesturile individuale se reunesc pentru binele comun.

„La doi ani de la debutul proiectului Alege asumat un oraș curat, ne bucurăm că astăzi campania noastră ajunge în Ploiești, orașul în care își are sediul fabrica noastră din România, a doua cea mai mare din Europa și între primele cinci la nivel global. La BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii noștri, dar și pentru societatea în care trăim.

Retail jobs

Ne dorim ca prin această campanie tot mai mulți oameni să înțeleagă responsabilitatea alegerilor individiuale și să se alăture demersului nostru de protejare a mediului și a comunității”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT.

Astfel, în cadrul acestui proiect, în municipiul Ploiești se vor monta 212 de scrumiere în centrul pietonal, în parcuri, pe Bulevard și în alte locuri unde se fumează de obicei pe stradă.

“Mă bucur că municipiul Ploiești este al patrulea oraș din România care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT. Așa cum ați observat în ultimul an, Primăria municipiului Ploiești este dornică să se implice în proiectele cu impact pozitiv asupra mediului, asupra vieții ploieștenilor și este deschisă colaborării cu mediul de afaceri, ONG-uri și societatea civilă.

Alege asumat un oraș curat este un proiect important pentru ploieșteni deoarece, prin intermediul acestei campanii, se creează infrastructura necesară colectării și valorificării energetice a mucurilor de țigări, cu zero impact asupra mediului. Speranța mea este să vedem cât mai puține mucuri de țigară pe stradă', a spus și Magdalena Trofin, viceprimarul municipiului Ploiești.

Citeste si:
Mega Image a deschis 56 de magazine în 2021, ajungând la peste 900 de unități în țară

De la debutul campaniei, peste două tone de chiștoace au fost colectate selectiv în scrumierele stradale amplasate în cele trei orașe partenere. Mucurile de țigară colectate sunt stocate în containere de plastic și transportate la stația de sortare, de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic către fabrici de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Datorită compoziției, mucurile de țigară vor arde în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive.

BAT, obiective pentru protejarea mediului

British American Tobacco și-a anunțat noile obiective pentru protejarea mediului:

  • zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanț valoric până în 2050;
  • 100% energie regenerabilă până în 2030;toate centrele de producție 100% certificate de către Alliance for Water Stewardship (AWS) până în 2025;
  • niciun deșeu rezultat din activitatea centrelor de producție să nu mai ajungă în gropi de gunoi până în 2025.
  • noile obiective sunt vitale pentru atingerea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™)

În 2020, BAT a anunțat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități (Scop 1 și 2) până în 2030 și emisiile produse de-a lungul lanțului valoric propriu până în 2050 (Scop 3). Recent, cu ocazia Zilei Acțiunilor Climatice, BAT s-a alăturat campaniei globale susținute de ONU Race to Zero și își propune să atingă pragul de zero emisii de dioxid de carbon până în 2050.

BAT este o companie cu mai multe categorii de bunuri de larg consum. Compania îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit științific. BAT are peste 55.000 de angajați și operează în peste 180 de țări, cu 11 milioane de puncte de vânzare și 45 de fabrici în 43 de piețe.

Noile categorii de produse ale companiei includ țigări electronice, produse care încălzesc tutunul, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo, un rpodus care încălzește, nu arde tutunul.

În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de trei milioane față de anul precedent. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în 2020 și profit din operațiuni de 9,9 miliarde GBP.

Compania a anunțat ca obiective creșterea numărului consumatorilor de produse cu potențial de risc redus la 50 de milioane până în 2030 și generarea a cel puțin 5 miliarde de lire sterline în venituri din aceste categorii de produse în 2025.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de țigări BAT aduce campania ''Alege asumat un oraș curat'' în Ploiești. Peste 200 de scrumiere stradale vor fi amplasate