Lectură de 2 minute

31 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de mobilier de baie din Sebeș Savini Due își extinde capacitatea de producție cu două noi hale și prin retehnologizare și crește numărul de angajați

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul român de mobilier de baie Savini Due extinde capacitatea de producție cu două noi hale, ale căror lucrări de construcție se apropie de final. Investițiile s-au ridicat la aproximativ 12 milioane de euro. Investițiile făcute au vizat retehnologizarea, automatizarea și digitalizarea procesului de producție.

Construcția noilor hale a reprezentat o investiție mai mult decât necesară pe fondul creșterii cererii de mobilier de baie, atât la nivel intern, cât și internațional, potrivit companiei. Noile hale vor crește semnificativ capacitatea de producție a companiei, astfel că spre deosebire de anul 2021, în anul curent este așteptat ca întreaga capacitate de producție să crească cu aproximativ 35-40%.

În anul precedent, compania avea un număr de 284 de angajați, iar creșterea numărului acestora în 2022 este estimat că va fi între 5 și 10%, având în vedere că o mare parte din investiții s-au concentrat pe automatizare și robotizare. În urmă investițiilor realizate în cele două hale, suprafața de producție a companiei a crescut de patru ori, astfel că în prezent aceasta totalizează 71.000 metri pătrați.

“Tehnologiile de producție, care vor fi utilizate în noile hale, au 0 emisii de compuși organici volatili. Prin utilizarea noilor tehnologii, compania își propune să reducă cât mai mult posibil impactul asupra mediului și chiar să devină un model de urmat și pentru alte companii. În acest sens, anunțăm că noile produse dezvoltate integrează materiale inovative și eco-sustenabile. Întreagă gama de produse Savini Due (mobilier de baie, oglinzi de baie și capace de toaletă din MDF) sunt certificate FSC și atestă angajamentul companiei pentru utilizarea responsabilă a resurselor mediului înconjurător”, declară Piersante Savini, proprietar al Savini Due.

Savini Due este un producător român de mobilier de baie, înfințat în 2003. În 2022, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 32 de milioane de euro, iar în acest an compania estimează că cifra de afaceri va crește până la aproximativ 39 milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de mobilier de baie din Sebeș Savini Due își extinde capacitatea de producție cu două noi hale și prin retehnologizare și crește numărul de angajați