Lectură de 2 minute

01 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Producția de legume și fructe din programul Mega Image „Gusturi românești de la gospodari” s-a dublat anul acesta

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Cei peste 195 de producători locali de legume și fructe din programul Mega Image „Gusturi românești de la gospodari” au încheiat sezonul de primăvară – vară cu rezultate de producție duble față de anul trecut, de peste 6.500 de tone de legume livrate în supermarketurile retailerului belgian.

Astfel, deși într-un context mult mai dificil, generat de pandemia COVID-19, în care producătorii locali au avut nevoie mai mult decât oricând de sprijin pentru a-și vinde recoltele și pentru a avea stabilitate financiară, în care au avut o forță de muncă redusă pe perioada stării de urgență, au reușit să își continue munca și să obțină culturi productive.

Suntem alături și i-am susținut permanent pe producătorii locali și ne bucurăm să vedem că programul nostru Gusturi românești de la gospodari crește de la an la an. Rezultatele foarte bune pe care le-au obținut în sezonul de primăvară – vară, care tocmai s-a încheiat, demonstrează încă o dată colaborarea productivă pe care o avem împreună și ne susține investiția în produse locale, sănătoase și de calitate.” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

În acest an, producătorii locali din program au cultivat responsabil legume de sezon pe o suprafață protejată în creștere cu peste 40 de hectare față de anul trecut, în zone renumite din întreaga țară, doar în sistem tradițional, direct pe sol, beneficiind de sprijin și implicarea Mega Image.

Programul e unic pe piața de retail din România prin echipa Mega Image coordonată de un inginer agronom, care le oferă producătorilor consultanță pas cu pas, de la analiza solului și a apei, la planificarea culturilor, până la întreținerea culturii pe perioada creșterii și verificarea finală înainte de livrare în magazine.

Doar în sezonul de primăvară – vară, recent încheiat, producția de legume din cadrul programului a fost de peste 6.514 tone, ceea ce reprezintă o creștere de peste 100% față de anul anterior. Legumele care au înregistrat creșteri semnificative de producție au fost: verdețuri de primăvară, castraveți, morcovi, ardei urmate de roșii, salată și vinete.

În acest moment, producătorii au intrat deja în sezonul de toamnă și livrează zilnic în magazine fructe și legume proaspăt culese.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 817 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani, Oradea, Sibiu şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Citeste si:
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producția de legume și fructe din programul Mega Image „Gusturi românești de la gospodari” s-a dublat anul acesta