Lectură de un minut

12 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producția de Grana Padano a crescut pe timpul pandemiei. Aproape 3 milioane de roți de brânză vândute, în Italia

Dana Ferăstrăeru

Abonează-te pe  

Branza italiană Grana Padano a crescut producția și exporturile în anul 2020, în ciuda crizei de coronavirus, care a afectat industria alimentară și HoReCa, conform esmmagazine.com.

Grana Padano a fost cea mai consumată brânză cu denumire de origine protejată (DOP), cu 5,25 milioane de unități produse, în creștere cu 2,2% față de 2020.

Din totalul de unități produse, 2,11 milioane au fost exportate, în total 41% din producție. Europa este consumatorul final al aproape 84% din exporturile de Grana Padano DOP.

Germania și-a consolidat poziția de importator al produsului italian, cu un total de 567.028 unități importate, în creștere cu 7,18% comparativ cu anul trecut. Franța se află pe locul 2, cu 242.586 de unități importate, urmată de Benelux, cu 166.743 importuri de Grana Padano DOP.

În același timp, importurile în Marea Britanie au crescut cu 9,81% (146.206 unități importate), iar în Statele Unite acestea au scăzut cu 8,91% din cauza taxelor.

Consumul pe plan local crește odată cu domeniul retail

În Italia, 2,9 milioane de roți de brânză Grana Padano au fost vândute în 2020, odată cu creșterea domeniului retail cu 6,4 procente.

Consumul de Grana Padano DOP a compensat pentru veniturile scăzute din vânzările HoReCa, atât în Italia, cât și în străinătate.

Conform directorului general Stefano Berni, cele mai importante aspecte ale planului pentru următorii 4 ani vor fi ”sustenabilitatea față de mediul înconjurător, dar și bunăstarea și sănătatea animalelor”.

Citeste si:
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii

Tot ca parte a planului pentru 2021-2024, consorțiul Tutela Grana Padano își propune să mărească vânzările de la 11% la 24%, cumulând peste 6 milioane de unități produse până la sfârșitul anului 2024.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producția de Grana Padano a crescut pe timpul pandemiei. Aproape 3 milioane de roți de brânză vândute, în Italia