Lectură de 2 minute

18 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul român Inox listează prima sa emisiune de obligațiuni în valoare de 1 milion de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Inox, producător român de produse și accesorii de inox, a listat vineri, 18 februarie, prima sa emisiune de obligațiuni sub simbolul bursier Inox24E. Obligațiunile au valoarea de 1 milion de euro, iar fondurile atrase de la investitori sunt folosite pentru achiziția de noi echipamente și reabilitarea facilităților existente, implicit dezvoltarea celui mai nou domeniu de activitate al companiei, producția de dispozitive medicale: măști chirurgicale și material filtrant.

„Astăzi continuăm, cu sprijinul investitorilor noștri, să dezvoltăm și să producem măștile post-pandemie, pentru siguranță profesioniștilor din sistemul medical și mai ales pentru protecția noastră a tuturor”, a declarat Ion Bazac, președintele Consiliului de Administrație INOX.

Inox a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în septembrie 2021 un număr de 10.000 de obligațiuni corporative neconvertibile și negarantate, denominate în euro, către un număr de 38 de investitori. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 euro, cu scadență la 8 septembrie 2024 și o rată a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestrială. Fondurile atrase vor fi folosite pentru achiziția de noi echipamente și reabilitarea facilităților existente.

Inox a fost înființată în 1937, fiind specializată în producția de bijuterii și argintarie, tacâmuri din argint și placate cu nichel. Acțiunile Inox sunt listate la Bursă din 22 februarie 1997. De-a lungul timpul, compania a trecut prin transformări succesive atât în domeniul de activitate, cât și în dezvoltarea tehnologiei devenind un producător de componente și echipamente din inox din România. În 2020, compania a deschis o nouă linie de producție, de măști chirurgicale și material filtrant, iar până la finalul anului 2020 acest nou domeniu de activitate ajunsese la 24% din totalul cifrei de afaceri.

Inox are în prezent un număr de 66 de angajați care își desfășoară activitatea atât la sediul din Măgurele, cât și la cel din București axat pe producția de dispozitive medicale. Compania a înregistrat o cifra de afaceri de 12,4 milioane lei în anul 2021,cu o creștere de 37% față de anul 2020 (9 milioane de lei).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român Inox listează prima sa emisiune de obligațiuni în valoare de 1 milion de euro