Lectură de 2 minute

21 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Producătorul român de înghețată Topgel investește un milion de euro în fabrica de la Craiova

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Topgel, producător român de înghețată și sortimente de patiserie cu sediul lângă Craiova, investește un milion de euro într-o nouă linie pentru producția de napolitane și vrea să intre în rețelele de retail cu sortimente de înghețată dedicate.

„Continuăm investițiile – în ianuarie am achiziționat o nouă linie de producție de napolitane, în valoare de peste 1 milion de euro, care ne dublează capacitatea de producție. De asemenea, ne propunem ca în viitorul apropiat să accesăm comerțul modern, respectiv lanțurile de retail, cu un sortiment de înghețată Topgel dedicat”, a declarat Bianca Popa, director de marketing Topgel.

În 2019, TopGel a înregistrat o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro în 2019 și o capacitate de producție de 100 de tone de înghețată pe zi. Compania a înregistrat un profit de 3,4 milioane de euro și a contribuit la economia românească cu o sumă de aproximativ două milioane de euro, sub formă de taxe și impozite. De asemenea, a realizat investiții de 1.360.000 de euro în tehnologie și echipamente pentru modernizarea depozitelor frigorifice centrale și a stației de epurare și pentru achiziționarea unui robot de ambalare a înghețatei și lăzi frigorifice noi.

Compania are în portofoliu peste 50 de sortimente de înghețată și o gamă de napolitane, realizate la fabrica din comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova, unitate care include 9 linii de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie.

Retail jobs

Rețeau proprie de distribuție numără 24 de centre și o flotă dedicată formată din 200 auto frigorifice pentru înghețată, 75 autoutilitare pentru produse de patiserie și un camion frigorific.

Topgel este unul dintre cei mai mari producători români de înghețată și se află în top 3 jucători de pe piața de înghețată din România, cu o cotă de piață de 15% din punct de vedere al volumului. Compania deține o unitate de producție în Comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova, care include 9 linii de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie.

Cu o istorie de 25 de ani, Topgel are în portofoliu peste 50 de sortimente și arome de înghețată, aproximativ 20.000 de clienți în întreaga țară, 400 de angajați, 24 de puncte de distribuție și o flotă proprie care acoperă 100% din suprafața țării.

Citeste si:
Importatorul de mobilier BrandsFurniture, un proiect al companiei de soluții de design interior DACCA, deschide un showroom în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de un milion de euro
Importatorul de mobilier BrandsFurniture, un proiect al companiei de soluții de design interior DACCA, deschide un showroom în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de un milion de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român de înghețată Topgel investește un milion de euro în fabrica de la Craiova