Lectură de 2 minute

23 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul român de echipamente de ski Strindberg se așteaptă la vânzări mai mari anul acesta cu 15%

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producător român de îmbrăcăminte și echipamente sportive premium pentru iarnă Strindberg estimează o creștere a vânzărilor de 15%. Majorarea se bazează pe vânzările produselor marcă proprie, a căror pondere va ajunge anul acesta la aproximativ 75% din total și pe tendințele ultimilor ani, în care compania a înregistrat creșteri ale vânzărilor anuale de peste 10%.

Compania Danico produce sub brandul Strindberg peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte în fiecare an, aproximativ 80% din producție fiind destinată exportului. În paralel cu producția articolelor sub brandul Strindberg, compania mai lucrează și în regim lohn pentru branduri precum Prada, Moncler, Emporio Armani, Colmar etc., de unde provine restul de 25% din vânzări.

„Unul dintre obiectivele noastre este să renunțăm în următorii ani la producția în regim lohn, iar cererea crescută pe produsele marcă proprie ne arată că acest lucru este posibil. Echipamentele produse de echipa noastră sunt căutate de instructori de schi, cluburi si școli de schi, echipe de salvamont, jandarmerie montană și membri ai unor cluburi renumite din întreaga lume”, a declarat Dan Cotfas, directorul Strindberg.

Hainele cu puf de gâscă, cele mai căutate produse Strindberg

În mod tradițional, cele mai multe vânzări Strindberg au loc în perioada octombrie-februarie a fiecărui an, întrucât 80% din produsele Strindberg sunt pentru sezonul rece, iar cele mai căutate articole sunt costumele de ski și hainele cu puf de gâscă.

Export în Italia și Austria

Articolele de îmbrăcăminte Strindberg sunt produse la fabrica de confecții din Toplița, județul Harghita și ajung în țări precum Italia, Austria, Germania, Finlanda, Marea Britanie, etc. Materialele folosite pentru confecționarea produselor sunt țesături profesionale, fabricate în Japonia, potrivit companiei.

Produsele Strindberg pot fi găsite în nouă magazine din țară, situate în: Alba, Baia-Mare, Brașov, Otopeni, Predeal, București și Toplița (Harghita), dar și în propriul shop online. În ceea ce privește producția, Strindberg utilizează forța de muncă din zonă (Toplița), având aproximativ 90 de angajați.

Strindberg, brand sub care operează compania DANICO SRL, este printre puținele branduri românești care exportă echipamente premium pentru schi și outdoor.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român de echipamente de ski Strindberg se așteaptă la vânzări mai mari anul acesta cu 15%