Lectură de 2 minute

10 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul japonez de electronice Panasonic introduce săptămâna de lucru de patru zile

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul japonez de electronice Panasonic introduce săptămâna de lucru de patru zile, iar tot mai multe companii japoneze se alătură tendinței globale de a încuraja un echilibru între viața profesională și viața privată, potrivit Bloomberg.

Angajații companiei de electronice cu sediul în Osaka pot avea joburi secundare sau pot petrece timp făcând voluntariat la nivel local în zilele lor libere suplimentare, a declarat directorul executiv Yuki Kusumi într-un briefing pentru investitori săptămâna trecută.

,,Responsabilitatea noastră este să găsim un echilibru ideal între stilul de muncă și stilul de viață pentru capitalul nostru uman divers. Panasonic va permite angajaților să lucreze de acasă atunci când partenerii lor sunt transferați în alte locații'', a spus Kusumi.

Inițiativa Panasonic este în concordanță cu acțiunile companiilor de tehnologie din întreaga lume care încearcă să atragă talente pe o piață a muncii restrânsă, oferind o săptămână de muncă mai scurtă. Amazon a încercat într-un proiect pilot o săptămână de patru zile pentru angajații selectați în 2018, iar gigantul bunurilor de larg consum Unilever a început în decembrie 2020 o încercare, care se va desfășura timp de un an, în care angajații din Noua Zeelandă să lucreze patru zile pe săptămână. Țări precum Irlanda și Islanda îl încearcă și ele.

În Japonia, un grup de parlamentari discută o propunere de a acorda angajaților o zi liberă în plus față de cele două zile de pauză pe săptămână, pentru a le proteja bunăstarea. Companiile care permit modul de lucru de patru zile săptămânal reprezintă încă o mică minoritate: puțin peste 8% dintre firmele japoneze au oferit mai mult de două zile libere garantate, potrivit unui sondaj realizat în 2020 de Ministerul Muncii.

Însă, acest lucru se poate schimba. Producătorul de medicamente Shionogi & Co., care dezvoltă un tratament de administrat oral pentru Covid-19, va oferi opțiunea de trei zile libere pe săptămână din luna aprilie. Yahoo Japan și Himawari Life Insurance acordă, de asemenea, săptămâni de patru zile personalului care se ocupă de îngrijirea copiiilor sau de rudele în vârstă.

FOTO: Panasonic.com

Citeste si:
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul japonez de electronice Panasonic introduce săptămâna de lucru de patru zile