Lectură de 2 minute

25 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Producătorul de pungi de vid Barrier Vacuum Bags investește 300.000 de euro în producția de mănuși de unică folosință

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Barrier Vacuum Bags, producător din Iași de pungi de vid (vacuum) cu barieră, specifice pentru aparatele de vidat, anunță lansarea unei linii noi de producție de ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. Compania vizează până la finalul anului o producție de 10 milioane de astfel de produse.

Investiția în noua linie de producție se ridică la aproximativ 300.000 de euro și include o linie de extrudare pentru folie, o linie automată de producție pentru mănuși de unică folosință din polietilenă (inclusiv din polietilenă biodegradabilă PLA), ambalaje pentru măști, dar și o linie de reciclare și regranulare a deșeului tehnologic rezultat din procesare și o linie de producție de pungi termo cu barieră.

Linia de producție a mănușilor de unică folosință din polietilenă este singura de acest fel din România.

„Ne dorim să extindem operațiunile și, prin noua linie de producție, să punem pe piața din România și nu numai produsele care acum se află la mare căutare. Am sesizat că în piață este o creștere mare a cererii pentru ambalaje destinate segmentului de food și farmaceutice. Tocmai de aceea, considerăm ca fiind necesară lansarea unei astfel de linii de producție: ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. În această perioadă, pentru noi, printre produsele solicitate se află și ambalajele pentru vacuum care asigură păstrarea în condiții de siguranță din punct de vedere microbiologic a alimentelor”, a declarat Marius Veleșcu, fondator și CEO Barrier Vacuum Bags.

Compania are în prezent 15 angajați, iar noua activitate va genera încă 7 locuri de muncă. Ca urmare a acestei lansări, Barrier Vacuum Bags estimează că începând cu luna septembrie volumul vânzărilor va crește cu aproximativ 10%, iar ulterior acesta va fi majorat cu până la 20%.

Pentru 2020, Barrier Vacuum Bags estimează o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro. Compania plănuiește să continue investiții în liniile de producție care să aducă pe piața din România categorii de produse realizate local, în detrimentul celor de import.

Barrier Vacuum Bags este o companie cu capital românesc, producătoare de pungi vid (vacuum) cu barieră pentru aparate de vid. Este singura de acest tip din Moldova, astfel că operează atât pe plan local, cât și în alte țări din Europa. Clienții pe care îi vizează sunt din sectorul alimentar, dar și automotive sau aerospace, unde a avut colaborări cu Aerostar Bacău, Airbus Helicopters Romania. Compania produce și pungi antistatice ESD pentru ambalarea componentelor electronice.

Citeste si:
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de pungi de vid Barrier Vacuum Bags investește 300.000 de euro în producția de mănuși de unică folosință