Lectură de 3 minute

08 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de pavele Symmetrica inaugurează o nouă fabrică, în Arad, după o investiție de 6 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate, anunță inaugurarea noii unități de producție din județul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro. Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de șapte fabrici în toată țara.

„Extinderea cu unități de producție în zone strategice care să deservească întreaga piață din România a fost parte din filosofia noastră încă de la înființare. Astfel, investiția realizată în județul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producția efectivă în noua fabrică din județul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de sud-vest a țării”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Noua unitate de producție este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătrați, dispunând de o hală de producție cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Ca și toate celelalte fabrici deținute de companie, aceasta este dotată cu echipamente de producție de ultimă generație, complet automatizate.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină și rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătrați zilnic, asigurând o creștere cu 15% a întregii producții la nivelul companiei.

În acest moment, Symmetrica deține șapte unități de producție. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici și în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei - Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer - Brașov, Cociu - Bistrița Năsăud și Mărășești – Vrancea.

Noi unități de producție Symmetrica

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, sunt vizate noi investiții atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unități de producție în puncte cheie din țară, cât și în majorarea capacităților de producție în unitățile deja existente.

„În funcție de evoluția pieței locale de profil, dar și de investițiile realizate în proiecte publice sau private de construcții și amenajări, luăm în calcul extinderea capacității totale de producție în următorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.

Business în creștere cu 20% în 2020

În 2020, Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la circa 135 milioane de lei (cca. 28 milioane de euro) în 2019, la cca. 162 milioane de lei (cca. 34 milioane de euro), urmându-și trendul ascendent din ultimii ani.

Citeste si:
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023

Dacă în 2019 compania a vândut aprox. 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la cca. 7 milioane de metri.

„În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piața de construcții, în general, și cea de pavele și borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice și private derulate, business-ul nostru a beneficiat și de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activități de amenajare a caselor și grădinilor. Astfel, trendul de creștere al pieței se menține și în acest an și, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a încheiat Sebastian Bobu.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile. Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018) și Zimandu Nou – Arad (2021).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de pavele Symmetrica inaugurează o nouă fabrică, în Arad, după o investiție de 6 milioane de euro