Lectură de 3 minute

19 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de hârtie Pehart inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș, cu o investiție de peste 10 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de hârtie Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș, în urma unei investiții de peste 10 milioane de euro. Compania își mărește, astfel, capacitatea de producție și prezența în marile lanțuri de retail, potrivit unui comunicat de presă.

Prezentă în 18 țări din Europa cu produse de uz casnic și industrial, hârtia companiei Pehart Grup hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producția de hârtie.

„Deschiderea unei noi linii de producție a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe. De asemenea, linia de producție echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătățirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creștem și performanțele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă față de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunități locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producție de la Sebeș folosește și tehnologii verzi, de ultimă oră, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad”, spune Gabriel Stanciu, general manager Pehart Grup.

Linia de producție Pehart Sebeș folosește pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puțin în domeniu – gofrarea cu ruloruri încălzite, care crește rezistența, elasticitatea și puterea de absorbție a hârtiei și în același timp reprezintă o opțiuni mai sustenabilă și economică a practicilor convenționale, potrivit companiei.

Noua linie de producție Pehart de la Sebeș folosește însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe.

Pehart are două fabrici în România

Pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeș se vor folosi ambalaje dintr-o combinație de hârtie și material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluții ecologice de ambalare.

În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș, jud. Alba și Dej, jud. Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, iar Pehart asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail.

Pehart Grup deține Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de profil, care include o gamă variată de produse, de la hârtie igienică și prosoape de bucătărie, la șervețele și batiste. Brandurile Alint și Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu. Acestea sunt folosite în procesul de converting (de transformare) în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial. Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual și are, după instalarea liniei de producție de la Sebeș o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiții semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici și linii de producție moderne și inovatoare.

Citeste si:
Fără reviste cu oferte în magazine? Care sunt retailerii care vor renunța la cataloagele promoționale
Fără reviste cu oferte în magazine? Care sunt retailerii care vor renunța la cataloagele promoționale

Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de hârtie Pehart inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș, cu o investiție de peste 10 milioane de euro