Lectură de 2 minute

10 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de brânzeturi Ferma cu Omenie crește din nou prețul produselor în 2022: ,,Ne așteptăm ca anul viitor să avem o creștere de 3% în ianuarie și alte două în vara și toamna anului viitor''

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de brânzeturi Ferma cu Omenie din judeţul Alba va crește prețurile din nou anul viitor pentru mai multe categorii de produse. Creșterile la brânzeturi vor fi de 3% în luna ianuarie, urmate de alte creșteri în vara și toamna anului viitor, după scumpirile cuprinse între 9 și 11% de anul acesta, a spus Marius Bîcu, director general al afacerii Ferma cu Omenie, în cadrul conferinței Romanian Food & Agribusiness.

,,Ne-am făcut deja etapele de creșteri de prețuri. În ianuarie a fost prima mărire, apoi în august și octombrie. Ultima mărire a fost în urma creșterii de la energie, care a fost de 300% pentru noi. Am avut costuri mărite la ambalaje, la alte materii prime, care nu au fost deloc negociabile. Măririle au fost între 9-11% anul acesta. Ne așteptăm ca anul viitor în ianuarie să avem o creștere de preț de 3% și alte două în vara și toamna anului viitor, în funcție de cum evoluează lucrurile. Noi am bugetat creșteri de 15% anul viitor'', a precizat Marius Bîcu în cadrul conferinței.

Fondatorul Fermei cu Omenie spune că se aștepta la o creștere a companiei de 40% anul acesta, dar au reușit să facă cu puțin peste 15%. 60% din producția de brânzeturi a Fermei merge la export, iar anul acesta au avut prima livrare în Statele Unite, unde producătorul de brânzeturi își propune ca în 2022 și 2023 să construiască un depozit frigorific.

Ferma cu Omenie își consolidează prezența pe plan local

Producătorul din Alba își propune să își consolideze prezența pe plan local, prin magazinul pe care îl deține în Alba și are în vedere folosirea cât mai multor ambalaje sustenabile.

,,Un proiect de investiții este în comerțul local. Anul acesta am început să vindem pe plan local în Cluj, Alba și Mureș și am accesat un program prin care să primim fonduri pentru că noi suntem agricultori, creștem animalele, cultivăm pământul și producem lapte. Avem și lapte din ferma noastră, dar și cumpărăm. Anul acesta am făcut și un pas spre sustenabilitate. Am folosit ambalaje din sticlă, refolosibil, pentru trei sortimente de brânză de burduf și un ambalaj prin care să prevenim risipa de produs alimentar'', a spus Marius Bîcu, în cadrul conferinței.

Ferma cu Omenie este o fermă înființată în 2019 de Mariu Bîcu și este separată de Unilact Transilvania, firma pe care este operat businessul cu mai multe ferme deținute de tatăl fondatorului. Ferma cu Omenie a avut o cifră de afaceri de 3,8 milioane de euro în 2020.

Sursa foto: De La Ferma

Citeste si:
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de brânzeturi Ferma cu Omenie crește din nou prețul produselor în 2022: ,,Ne așteptăm ca anul viitor să avem o creștere de 3% în ianuarie și alte două în vara și toamna anului viitor''