Lectură de 3 minute

14 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de bere Scorilo, din Poiana Mărului, vrea să își dubleze afacerea și să își extindă rețeaua de distribuție

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Scorilo, producătorul de bere artizanală din Poiana Mărului, lansat pe piață în martie 2020, vrea să își dubleze cifra de afaceri anul acesta, după ce în 2021 a înregistrat un rulaj de peste 680.000 de lei. Anul acesta, compania s-a alăturat asociației Berarii României, începând de la 1 ianuarie.

Scorilo este al nouălea membru și al șaptelea producător de bere care devine parte din asociația Berarii României.

În anul 2021, primul an complet din punct de vedere financiar de la lansare, Scorilo a înregistrat o cifră de afaceri de peste 681.000 de lei.

„Pentru 2022 ne dorim dublarea cifrei de afaceri prin extinderea zonelor în care vindem berea artizanală Scorilo. Ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de distribuție, pe consolidarea colaborărilor pe care le avem cu partenerii din zona cash and carry și inițierea unor parteneriate noi, dar și pe o listare mult mai puternică în zona Horeca. Totodată, în 2022, intenționăm să ne mărim echipa de vânzări și ne vom implica în promovarea și dezvoltarea zonei unde avem capacitatea de producție”, spune Mihai Schelean - Șomfelean, coproprietar și berar la fabrica de bere artizanală Scorilo.

„Ne bucurăm că familia berarilor se extinde prin alăturarea Scorilo, un jucător intrat pe piață în martie 2020, dar cu ambiții mari de dezvoltare. Asociația reprezintă interesele comune ale industriei de bere în fața autorităților și a societății. De aceea, include în componența sa atât producători mari, cât și pe cei medii sau mici, dar și furnizori de materii prime agricole pentru producția de bere. Cum segmentul berilor craft este într-o continuă efervescență, sunt binevenite și alte microberării în cadrul asociației Berarii României pentru a dezvolta împreună o cultură autentică a berii în țara noastră”, declară Julia Leferman, director general Asociația Berarii României.

Scorilo, berea de familie din Poiana Mărului

Scorilo este o afacere de familie cu fabrica situată în localitatea Poiana Mărului, Caraș - Severin, în inima Munților Țarcu, la 600 de metri altitudine. Familia Șomfelean, care deține afacerea Scorilo, produce beri artizanale, tip Lager (Blondă), IPA (arămie) și Weizen ("wheat"), realizate după rețete dezvoltate în colaborare cu berari din Austria. Colaboratorii austrieci îi asistă pe specialiștii locali și în procesul de producție. Capacitatea de producție a instalațiilor fabricii de la Poiana Mărului este de 300.000 de litri de bere anual, cu posibilitatea de a crește producția până la o capacitate maximă de 900.000 de litri pe an. Valoare inițială a investiției s-a ridicat la aproximativ două milioane de euro.

Scorilo este o bere naturală, care iese pe ușa fabricii după o perioadă de fermentație de 30 de zile. Materia primă este importată din Austria, Slovenia și Germania.

Membrii Asociației Berarii României sunt producători de bere din România: Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de bere. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Mat Romania și Asociația producătorilor de hamei din România.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de bere Scorilo, din Poiana Mărului, vrea să își dubleze afacerea și să își extindă rețeaua de distribuție