Lectură de 2 minute

26 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pringles, companie deținută de Kellogg, a investit 100 de milioane de euro în dezvoltarea unor noi ambalaje complet reciclabile pentru popularele sale chipsuri de cartofi, potrivit European Supermarket Magazine.

Sursa foto: kellogg

Tubul de hârtie complet reciclabil a fost proiectat în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei din Mechelen, în Belgia, care găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari fabrici ale producătorului de snacks-uri, care obține 104.000 de tone de chipsuri pe an, vândute în 80 de țări din întreaga lume.

Cercetătorii au petrecut aproape cinci ani pentru a dezvolta noul ambalaj, a precizat compania.

Începând din această lună, celebrele tuburi de chipsuri Pringles vor avea treptat baza de oțel înlocuită cu un capăt din hârtie-carton, ceea ce le va face complet reciclabile.

Nu numai că baza din hârtie-carton ușurează tubul cu cinci grame, dar necesită și mai puțină apă, emite cu 40% mai puțin CO2 și costă mai puțin, a adăugat compania.

Pentru a proteja cartofii prăjiți de oxigen și pentru a garanta un termen de valabilitate de 15 luni, la baza de carton a fost adăugat un strat subțire de aluminiu.

Ambajale mai reciclabile?

„Tuburile cu bază de oțel erau reciclabile în teorie, dar nu și în realitate, deoarece consumatorul nu separă baza metalică de ambalajul de carton”, a declarat Luc Houben, directorul general al Kellogg's Benelux.

Investiția de 100 de milioane de euro a fost cheltuită pentru cercetare și adaptarea liniilor de producție la trei fabrici care produc chipsurile Pringles: fabrica din Mechelen, o fabrică din Polonia și un site din Statele Unite.

Citeste si:
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo

Cercetătorii au analizat și posibilitatea de a înlocui capacul din plastic cu unul din carton, dar au ajuns la concluzia că plasticul este în continuare cel mai eficient material pe linia de producție și costă la jumătate.

Producție sporită

Odată ce noua tehnologie va fi pe deplin operațională, noile mașini vor putea produce peste un miliard de tuburi de cipuri pe an.

Această trecere la ambalaje mai puțin poluante face parte dintr-un program global de sustenabilitate lansat de Pringles în urmă cu câțiva ani.

Proprietarul mărcii, Kellogg, intenționează să își reducă propriile emisii de CO2 cu 45% până în 2030.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul