Lectură de un minut

19 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Primul rateu al unei IPO din ultimul deceniu. Cum au condus investitorii instituționali Agricover pe drumul spre eșec

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Oferta Publică Inițială (IPO) a companiei Agricover Holding a eșuat în special din cauza faptului că investitorii instituționali nu au fost suficient de interesați de companie. Acesta este primul eșec al unui IPO pe Bursa de Valori București din ultimii 10 ani. 

 

Sursa foto: Facebook

Oferta a fost intermediată de casa de brokeraj Tradeville, ca agent de retail și de Wood&Co., firmă care a fost coordonator global unic. Potrivit Tradeille, un număr record de investitori de retail (3.000) au subscris oferta, însă pe tranșa de instituționali interesul nu a fost foarte ridicat.

IPO-ul Tradeville valora maximum 416 mil. lei, iar investitorii de retail au subscris 52% (22 mil. lei) din tranșa pe care o aveau alocată.

„Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geo-politic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite”, a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

Agricover Holding este un grup de companii din agribusiness-ul european, cu peste 22 de ani de de activitate. Agricover Holding include liniile de afaceri Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole; Agricover Credit, o instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor; și Agricover Technology, prin intermediul căreia fermierii au acces la cele mai recente inovații din agricultura digitală globală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primul rateu al unei IPO din ultimul deceniu. Cum au condus investitorii instituționali Agricover pe drumul spre eșec